Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Egy szemüveg, ami segít másként látni másokat

Olyan könnyen ítélkezünk, nem igaz? Nem is kell, hogy csúnyán nézzenek ránk, vagy felbőszítsenek valamivel. Néha az is elég, hogy nem találjuk szimpatikusnak a másikat, mert nem olyan mosolygós, vagy épp túl harsány, attól függően, hogy mi irritál bennünket ha a társaságába kerülünk. Mondhatnánk, hogy ez a tükör törvénye, ergo ami belőlünk hiányzik az zavar a másikban, de ezt nem érzem igaznak. Sokkal valósabbnak tartom azt, hogy fáradtak vagyunk lelkileg a környezetünk hatásai miatt. Ezt a tompaságot kell megújítanunk nap mint nap. A mókuskerék, amiben élünk, szintén nem könnyíti meg a helyzetünket. Rétegenként fedi be szép lelkünket ez a sok nehézség, szürkeség, és nem könnyű saját csatáink megvívása után másokkal szemben toleránsnak lenni, főként ha a személyiségében taszít is valami.

 

 

Talán ez a kisfilm segít a nézőpontváltásban. Néha csak arra van szükség, hogy megálljunk és felvegyük a tisztán látó szemüvegünket. Ezen keresztül nézve a világot, sokkal elnézőbbek, kedvesebbek leszünk. Hidd el, mindenki, aki a Föld bolygón él, egy saját, önálló, kis Univerzum. Saját történettel, sorssal, karmával, ha úgy tetszik. A magunk életét könnyítjük meg, ha ezt észben tartva, szeretettel közelítünk meg másokat.

(A film angolul beszél, de érteni fogod a lényeget)

 

Igen, a szemünk számára láthatatlan magyarázata van mások tetteinek. Lehet, hogy bántalmazzák otthon, elveszítette a munkáját, fél árva, egyedül neveli a gyerekét… Nyitottsággal, kedvességgel közelíteni mindenkihez és bárkihez. Ez az egyetlen út egy jobb világ felé.

Kattints IDE és nézz meg egy szívmelengető társadalmi kísérletet ebben a témában!

Szerző: Gini Papp – Zacc

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!