Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Érdekes társkereső hirdetések az 1900-as évek elejéről

Az 1900-as években – főként Nyugaton – elég nehezen találhatott társat az aki lakókörnyezetében, vagy egy nagyobb bálon nem talált magának. Így hát maradt az újsághirdetés. A virágzó kisvárosokban még ez nem is jelentett olyan nagy gondot, mint vidéken, ahol az élet nagyon nehéz volt, szinte tarthatatlanná vált segítő társ nélkül. 
A hirdetések éppen ezért sokszor kurták és lényegre törőek voltak. Szerelemről általában szó sem esett, a lényeg az ‘alkalmasság’ volt. Még így sok furcsa változat fordult elő a hirdetések között, ezekből mutatott a Mentalfloss oldala néhányat.

 

 

újság

Nagyapáink szerelmi tanácsai legényeknek ITT!

“Úriember szeretne levelezni azzal a fiatal hölggyel, aki világos ruhában, nagy fekete kalappal a fején múlt vasárnap este egy Broadway autóban ült egy rágózó hölgy mellett.”

“A városban idegen fiatal hölgy keresi annak az úrnak a társaságát, aki tegnap este a 6:30-as Akeny autón volt. Azt mondta, hogy most vágatta le a haját 25 centért, miközben cipőit ingyen kitisztították a Model barber Shots szalonban. Azt mondta, az a hely csak a legjobb borbélyokat alkalmazza.”

“Hivatalban dolgozó úriember keres női asszisztenst, ha a hölgy megfelel, házasság is szóba jöhet.”

“Középkorú szerelő keresi szőke, 25 év körüli, testes, tiszteletreméltóan házias hölgy társát, tárgy: házasság.”

“Egy érett korú, jó feleséget keresek. Szép otthonom van, bevételem is, de kéne egy feleség, aki kisegítene, így együtt élhetnénk úgy, hogy egyikünknek sem kéne dolgoznia.”

“Egy keletről jött úriember keresi olyan özvegy társaságát, akinek farmja van. Egy vagy két kisgyerek nem akadály, cél a házasság.”

“Feleséget keresek. Farmer lánya lenne a legjobb, aki hajlandó szegény férfihoz menni. Legyen jó lány, szép, vékony, bűnözők kíméljenek.”

“36 éves özvegy házasodna Alaszkából, vagy keletről származó úriemberrel. Van némi bevételem, kiváló házvezetőnői képességeim vannak, remekül főzök, bárhová elköltözöm, minden levélre válaszolok. Jelige: Ne piszmogjunk.”

“Fiatal New York-i üzletember keresi 18-24 év közti hölgy ismeretségét, akinek van legalább ötszáz dollárja. Heti ötven dollár biztosított. Cél:házasság.”

“Vonzó, kifinomult, anyagilag független, készpénzzel és ingatlannal rendelkező, nagylelkű, jóindulatú hölgy keresi férjét és tanácsadóját.”

“Harmincéves úriember keresi özvegy vagy szobalány társaságát, szigorúan bizalmasan, bűnözők, pincérnők kíméljenek, céllövöldei dolgozók, női borbélyok megfontolás tárgyát képezik. Tárgy: házasság.”

A legfontosabb szerelmi tanácsok leányoknak nagyanyáinktól ITT!

Szerző: Gini Papp – Zacc

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!