Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

A mentálisan erős emberek ezt a 15 dolgot kerülik

Van, aki mindig félig üresnek, míg más félig telinek látja ugyanazt a poharat. Vannak, akik többnyire derűsek és pozitívan állnak a dolgokhoz, míg mások szinte csak a negatívumokat látják meg életükben.

 

 

Carl Gustav Jung, az analitikus pszichológia megalapítójától származik az árnyékszemélyiség kifejezés, amely azokat a tulajdonságokat tartalmazza, amelyeket a környezetünk nem szeret bennünk. Sok esetben ezekről a tulajdonságainkról mi magunk nem is tudunk, csak mások veszik észre bennünk. A mentálisan erős embereket az különbözteti meg a mentálisan gyengéktől, hogy ők ismerik az árnyékszemélyiségüket, s tudják, hogy hogyan kezeljék.

A mentálisan erős emberek nem sajnáltatják magukat, nem másokban keresik a hibát, őszintén örülni tudnak a másik sikerének is. Amin nem tudnak változtatni, azon nem gyötrődnek, nem aggodalmaskodnak, nem töltenek vele időt. Az időt általában is nagyon megbecsülik, mert felismerik, hogy az mennyire értékes számukra. Szeretnek és tudnak is egyedül is lenni, tartalmasan tudják eltölteni az időt, ellentétben a mentálisan gyenge emberekkel, akik elfecsérlik az időt, s ha egyedül vannak, akkor is inkább telefonálnak, Facebookoznak – állapították meg a klinikai szakpszichológusok.

Mégis melyek ezek a tulajdonságok? Érdemes elolvasni, többször is akár, és elsajátítani szépen, apránként valamennyit!

neo

1. Nem hibáztatnak

Nem másokat hibáztatnak a történtekért. Nem szeretnek ujjal mutogatni senkire, bármilyen rossz dolog történt. Van mindenre megoldás, válasz vagy indok, amit könnyen megértenek.

2. Nem nyúlnak gyógyszerekhez vagy alkoholhoz

Elég gyakran, amikor valami stressz ér bennünket, ital után nyúlunk, vagy azok, akik dohányoznak, egy cigaretta után. Mások bizonyos keményebb drogokhoz. A mentálisan erős embereknek nincs arra szükségük, hogy tompítsák a fájdalmat. Ők megtanulták a nehézségeket természetesebb módon kezelni.

3. Nem sikoltoznak és kiabálnak

Igen, sokan közülünk ezt teszik. A nagy összeomlás, vagy kiborulás, amikor csapódnak az ajtók, trappolnak a lábak, vagy kiabálós fesztivált rendezünk. Ők semmi esetre sem tennének ilyet. Nekik szelídebb és hatékonyabb módszereik vannak a düh és a csalódottság felszabadítására.

4. Nem sajnáltatják magukat

Mindannyian ismerünk ilyen embereket. Ó szegény én, miért én, hogyan történhetett ez velem? Semmi ilyesmit nem tesznek. Megértik, hogy ezzel magukat helyezik az áldozati mentalitásba, és ők nem áldozatok.

5. Nem haragtartóak

Az élet túl rövid. Van jobb dolguk is, mint hogy állandóan utáljanak valakit azért, mert ki tudja mikor mit mondott vagy tett. Kit érdekel? Őket nem. Megtörtént, túl vannak rajta. Ja, és nincs problémájuk azzal, hogy odaköszönjenek az illetőnek, ha meglátják az utcán. Minden rendben van.

Itt találod a hivatalos agymosást 10 pontban!

6. Feszegetik a határokat

Szeretik a kalandot és a lehetőségeket. Addig feszegetik a határaikat, amíg meg nem tudják, milyen messzire mehetnek, mielőtt sikert érnek el, vagy amikor már elég volt. Nem állnak meg annál, ha valami kielégíti őket. Azt akarják, hogy fantasztikus legyen.

Hallottál már a szublimális üzenetekről? Még ha nem is tudtad, de folyamatosan veszed ezeket, nézd meg ITT, hogyan hatnak a tudatalattidra!

neo1
7. Nincs idejük az irigységre és a féltékenységre

Magukénak érzik mások győzelmeit, és valóban örülnek, ha barátaik, munkatársaik vagy családtagjaik bármiben sikert érnek el. A mentálisan erős ember mindig az első sorból drukkol bárkinek, hogy céljait elérje, vagy hogy nagy magasságokba jusson.

8. Nem zavarja őket, ha egyedül kell lenniük

Tényleg szeretik a saját társaságukat. Nem nagy ügy számukra egyedül elmenni a moziba, vagy vacsorázni. Számukra ez tökéletesen rendben van, és a végén gyakran találkoznak új emberekkel, és ezzel együtt új barátokra tesznek szert.

9. Nyitottak az új dolgok kipróbálására

Állandóan tanulnak. Imádnak megismerni új dolgokat, különösen akkor, ha az bővíti a tudásukat, vagy szélesíti a látókörüket. Nem csak gitár órákról, vagy kézműves dolgokról, hanem például alternatív gyógymódokról is beszélünk.

eye
10. A kudarc nem jelent megállást

Nem idegen számukra a kudarc. Egy kudarcra útmutatóként tekintenek. Darabjaikra szedik a leckét, és megnézik, hogy mit rontottak el. Újraértékelik a stratégiát, és megint megpróbálják.

11. Türelmesek

Igen, rengeteg türelmük van. Felismerik, hogy nem minden eredmény jelenik meg azonnal, és tudják, hogy időt kell hagyni a dolgoknak, hogy természetes módon bontakozzanak ki. Nem siettetik a folyamatot.

A kínai milliárdos 10 alapelvét is érdemes ellesni, kattints IDE érte!

12. Segítenek másokon

Gyorsak, amikor valakinek segítő kézre van szüksége, és sosem vágynak elismerésre vagy hírnévre cserébe. Szívből adnak és segítenek, nem az egójukból. Tudják, milyen érzés, ha valakinek segítségre van szüksége, és megértik, hogy nekik is lehet szükségük segítségre.

13. Csak mondj nemet

Nem okoz számukra nehézséget nemet mondani, ha muszáj. Tudják, hogy nem lehetnek kedvesek minden emberrel folyamatosan, és nem is próbálkoznak ezzel. Azt is értik, hogy amikor néha nemet mondanak, egy kicsivel több tiszteletet is kapnak.

14. Mindenkire mosolyognak

Sokat nevetnek és mosolyognak. Nincs okuk arra, hogy morcosak legyenek vagy a homlokukat ráncolják. Imádják az életet, és az élet jó hozzájuk. De ha mégsem az, akkor is mosolyognak, mert tudják, hogy a sarkon valami jó várja őket.

15. Csak semmi pletyka

Soha. A mentálisan erős emberek nem beszélnek szemét dolgokat másokról. Ezt csak a szűk látókörű emberek teszik. Nem ítélnek, és nem pletykálnak. Úgy élik az életüket, hogyha valaki rosszat mondana róluk, mások úgysem hinnék el.

Kattints ide, ahol nagyon sokféle izgalmas személyiségtesztet találsz!

(forrás: ujvilagtudat.blogspot.com

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Vincéné Kerékjárto says:

    Szeretem ezt az oldalt,szivesen olvasok ilyen tēmát.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!