Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

A 2 éves kisfiút boszorkánynak hitte a családja, így találtak rá

Ez a fotó bejárta az internetet, a facebookon találkoztam vele én is. Borzasztóan megmarkolta a szívemet, és utána néztem mi a mögöttes tartalom, lehet-e tudni valamit a kisgyermek további sorsáról. És igen, sikerrel jártam.

 

 

itat

A dán Anja Ringgren Loven  önkéntes itat egy 2 éves nigériai kisfiút, akit a családja magára hagyott.
Hogy miért? Mert azt hitték róla, hogy boszorkány. Az utcán bóklászott étlen-szomjan. Amikor rátaláltak csont és bőr volt már, a kiszáradás szélén és férgek gyötörték.

Hope

Hope1

Hope2

Anja és az önkéntesek kórházba szállították a kicsit, ahol vért és teljes ellátását kapott. A kisfiú a Hope (Remény) nevet kapta tőlük.
A nő három éve hozott létre egy alapítványt olyan afrikai gyerekek számára, akiket boszorkányként tagadott ki a családjuk és a közösségük. Hope-ot nem kínozták és ölték meg, “csak” kitagadták és magára hagyták. Afrikában TÖBB EZER ilyen gyerek próbálja túlélni az ostoba babonát az utcákon.

Anja munkásságának eredményeként a dán nagykövet is közbenjár kormányuknál és támogatásokat szerveznek Nigériában ezeknek a kisgyerekeknek. A képen éppen ő mond egy imát az új árvaház alapkő letételénél.

nagykövet

Anja a társát is itt találta meg, akitől született egy kisfia, akit közösen nevelnek, miközben tovább végzik önkéntes munkájukat.

Dinn

Hope pedig már végre mosolyog a világra…

Hope

Hope1

18 gyermek fotója, akiket éppen örökbe fogadtak! Felemelő képsorok ITT!

Szerző: Gini Papp – Zacc

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!