Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Változtatni soha sem késő! – szívmelengető videó

A családunkban nincsenek férfi és női munkák, aki kapja marja van.
A hagyományos női-férfi társadalmi szerepek már régen felbomlottak, átalakultak. Lehetne vádolni a nőket, hogy a fene nagy feminizmusukkal kergették a férfiakat metroszexualitásba, de minek?
A férfiakat is lehetne azzal, hogy nem tudták a feleségeiket eltartani, ezért nekik is ki kellett lépniük megszokott szerepükből. Egy biztos, történelmi változások álltak be minden tekintetben, ami átírta az ősrégi elvárásokat. És ez így van jól. Az a zavaró, hogy a férfiak zöme még ebben a megváltozott állapotban is abba a tévhitben ringatja magát, hogy ő a teremtés koronája, aki megteheti, hogy csak fotelben gubbasztó pocakmacsóként nézi munkából hazaeső társa második műszakját a háztartásban. Mert még mindig van ebből a prototípusból bőven sajnos. Hiszi, hogy a házimunka nem az ő dolga, és elnézi, hogy a másik gályázzon helyette is. Erről az a nettó véleményem, hogy nem sikerült felnőnie, és beragadt a “majd anyu kimossa, elmossa, megfőzi, letörli, kitörli” állapotába, nulla felelősségvállalással. 

 

 

24 szuper apu, aki mindent megtesz gyermeke öröméért – kattints ide!

Nos, itt van ez a filmecske, amit megnézetnék minden ilyen identitással zombuló hímmel, mert a tanulsága hatalmas! SOHASEM KÉSŐ változtatni a nihilen, és tudatára ébredni annak, hogy felnőttél édes kisfiam. A társadnak szüksége van rád, ezért ereszd el a sörösüveg nyakát, és legyél valódi szereplője az életeteknek.

Szívmelengető videó anya és gyermeke kötelékéről ITT!

A filmbéli édesapa, lányához és annak családjához látogat el, végignézi mennyire leterhelt a gyermeke, és mégsem kap segítséget férjétől. Ez ébreszti rá, mennyire rosszul csinálta a dolgait. Ezért egy levelet hagy számára, miután hazamegy, melyben ezt írja neki:

film

“Édes kislányom!

Felnőttél. Háztartást vezetsz, és dolgozol is. Nagyon büszke vagyok rád, ugyanakkor sajnállak is…
Sajnállak, mert mindent egyedül csinálsz. A bocsánatodat kérem, mert soha nem állítottalak le házimunka közben, soha nem mondtam, hogy ez nem egyedül a te munkád. És a férjednek se szóltam emiatt, de hogyan is tehettem volna, amikor én sem segítettem édesanyádnak soha. Te ezt láttad, ezt tanultad meg édesanyádtól és tőlem, a férjed pedig egy olyan apától tanult, mint én magam. Mialatt te a házimunkát végzed, ő a tévét nézi, semmit nem segít neked, mialatt te hajszolod magad. Bocsánatot kérek az ő apja nevében, és a saját nevemben is. Bocsánatot kérek a világ összes apja nevében tőled, aki ezt a rossz példát mutatta!
De még nincs késő… Tudatos erőfeszítéseket teszek, segíteni fogok édesanyádnak a házimunkában. Lehet, hogy nem válik belőlem a konyha királya, de legalább tudok segíteni a mosásban.
Eddig nagyon rosszul csináltam, itt az idő helyrehozni a dolgokat. 

Édesapád”

De tényleg, miért nem mosnak a férfiak? – kattints ide a vicces magyarázatért! 😀

Szuper apuk, akiknek sokkal több figyelem jár, és most meg is kapják – kattints ide a cikkért!

Szerző: Gini Papp – Zacc

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!