Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

15 dolog amit mindenki csinál, csak talán nem ismeri be

Hivatalos statisztika, vizsgálat, kutatás vagy tudományos bizonyíték ugyan nincs a What Culture listája mögött, azonban a megosztások száma egyértelművé teszi, hogy nincs is erre szükség, hiszen az emberek ráismertek magukra benne. Van, amit szégyellünk, van, amit féltünk, és van, ami túl intim ahhoz, hogy “beismerjük”, de az kétségtelen, hogy nagyon, nagyon sokan csináljuk ezeket:

 

 

erőszak

1. Erőszakos képzelgések

Ha valahogy a gondolatokat is büntetni lehetne, nem tudnánk elég gyorsan építeni a börtönöket, annyian és annyiszor gondolunk arra, hogy de jó lenne valakivel vagy valakikkel valami törvénybe ütközőt tenni. Vannak, akik ennek hangot is adnak, és vannak, akik csak mosolyogva nézik azokat, akiket…

kém

2. Facebookos kémkedés

Exek, titkos szerelmek, irigykedéseink tárgya – sok célpont lehet, és bizony sok az “elkövető” is, aki nagyon örül annak, hogy a Facebookon nincs olyan funkció, hogy látni lehessen, kik látogatták meg XY profilját, kik nézték meg vagy mentették le a képeit. 

3. Belső beszélgetések

Nem az az egyik/ különbség “őrült” és normális közt, hogy az egyik beszél magával, a másik pedig nem, hanem az, hogy az egyik hangosan teszi ezt, a másik pedig nem. Mindenki beszélget magával néha, nincs ebben semmi rossz, csak senki se szeretne ezért olyan zakót kapni, ami hátul nyílik.

Ezeket a szokásait egy nő se vallaná be a férfiaknak – kattints ide!

nyál

4. “Folyékonyan” beszélsz

Legszívesebben mindenki letagadná, pedig akinek működnek a nyálmirigyei, azzal előfordult már, hogy egy kicsit folyékonyabban beszélt a kelleténél. Ezzel addig nincs semmi gond, amíg abban a pillanatban nem áll a közelünkben valaki – ha ismerős, akkor még ezt is megúszhatjuk, de senkinek ne jusson ki abból az égésből, amikor véletlenül egy ismeretlent, vagy mondjuk a főnökét, apósát-anyósát “köpi le”.

beszélgetés

5. Elképzelt beszélgetések

Van, hogy jó eljátszani azzal a gondolattal, hogy 1-1 beszélgetés, ami megtörtént, hogyan zajlott volna, ha mást mondasz. Vagy kimondasz olyat, ami végül nem hagyta el a szádat, mi lett volna a reakció, stb. A legrosszabb az, amikor egy jó poén, vagy egy frappáns válasz túl későn ugrik be.

itél

Ne nyafogj, a gyereknevelés jó móka! – a sorozat 1.része ITT!

6. Megítélsz embereket a külsejük alapján Mindenki csinálja, még azok is, akik hajlamosak kimondani a legnagyobb kliséket azzal kapcsolatban, hogy egy könyvet mennyire nem a borítója alapján kellene megítélni. Ezt tanítják a szüleink, ezt tanítja az iskola, csak valahogy az élet nem tanítja ezt.

maki

7. Megszagolod az ujjad, miután “magad alá” nyúltál

Ahová a Nap nem süt. Ha viszket valahol, akkor az ember megvakarja azt a helyet, de néha sajnos azon a bizonyos környéken is vakarászási késztetést érzünk, ha pedig megtörtént a dolog, rengetegen ellenőrzik, milyen szaga lett az ujjuknak, de ezt kivallatni is nehéz lenne belőlük, olyan titkos dolog.

sms

8. Úgy teszel, mintha smst írnál / telefonálnál

Szembejön veled valaki, akivel nem akarsz beszélni? Régen erre csak valami elegáns és hideg elutasító szöveg volt a megoldás, most viszont kényelmesebben is túleshetsz a dolgon azzal, ha úgy teszel, mintha valami fontos dolgot csinálnál a mobilodon.

orr

9. Piszkálod az orrod

Ha nem jön ki fújással, valahogy ki jell jönnie mással. Ha pedig minden kötél szakad, bizony nem csak az óvodások túrnak bányászengedély nélkül.

orr

10. Megszagolod, amit kieresztesz

Más szellentését senki se szagolja szívesen, azonban amikor egyedül van az ember, a sajátja valahogy érdekli annyira, hogy megszagolja. A kulcs valószínűleg a kíváncsiság, vagy esetleg annak a vizsgálata, hogy milyen étel milyen szagot okoz?

Macskák, akik úgy ücsörögnek, hogy be kell tőlük rosálni – kattints ide!

maki

11. Megnézed, mielőtt lehúzod

Bár az orvosod is ezt javasolná, azt igazából te magad is tudod, hogy nem ezért csekkolod, hogy mi került a vécébe. Senki se ismerné el nyíltan, hiszen a barnamacizás olyan kínos téma, és mert valószínűleg nem tudnák igazán megindokolni, hogy miért is kukkantanak oda.

chips

12. Azt mondod, vannak terveid, miközben nincsenek

Egyszerűbb túljutni a rokonok, barátok, régi ismerősök jövődet firtató kérdésein úgy, ha kitalálsz valamit, mintha beismernéd, gőzöd sincs a következő éveidről, hogy mit fogsz csinálni, stb.

bujj

13. Úgy teszel, mintha nem vettél volna észre valakit

Meglátsz valakit, akivel nem akarsz beszélni, mert más dolgod van, vagy nem bírod, vagy nincs kedved az egészhez. Hogy mit csinálsz? Ott van a telefonos megoldás, vagy ott van az, hogy ha ő nem látott meg, akkor tudatosan kerülöd csodás perifériás látásoddal, és úgy általában megpróbálod elkerülni, hogy észrevegyen, vagy meg akarjon szólítani.

dead

14. A halálon gondolkozol

Nem kell ahhoz életünk második felében / utolsó harmadában vagy negyedében járni, hogy elgondolkodjunk a halálon, azon, hogy mi lesz utána, milyen az ideális halál, stb. Természetes velejárója a halandóságnak, de van az az életkor, amikor nagyon rossz néven veszik, ha ezt felhozza az ember.

arc

15. Kételkedsz magadban

Bár mindenki szeretne nagyon magabiztos lenni, és sokaknak sikerül is, vagy legalábbis fenntartani ennek látszatát, de mindenki szokott kételkedni magában, a döntéseiben, és akár a legkisebb dolgokban is, pl. hogy mit vegyen fel, hova menjen, jól gondolkodik-e valamiről, stb. Hasznos dolog ez, bár nem mindig.

Ha tetszett a cikk, oszd meg te is másokkal, és mindig nézz szét a lap alján lévő képes ajánlóban is!

Közreadta: Gini Papp – Zacc

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!