Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Tudtad, hogy egy helyen még mindig van inkvizíció nálunk?

Írtam már az emberhez méltatlan szülésemről a blogban, amiért különösen szívügyemnek érzem a Rózsák forradalma felvonulást. Facebook-oldal-ukon szerveződnek össze azok a nők, akik meg akarják törni a csendet a szülőszobai protokollal kapcsolatban. Felkavaró történeteikkel és fényképeikkel adják tudtára országnak-világnak, nem bántak velük emberként a szülőszobán.
#‎masallapotot2016‬ – hashtag mutat a Másállapot(ot) a szülészetben! – rendezvényre.

 

 

eccerű

Természetesen csatlakozom a felhíváshoz, de a történetem horrorisztikus részleteitől megkímélek mindenkit ebben a bejegyzésben. Annyit szeretnék csak említeni belőle, hogy 7 órás vajúdás után (10 percenként kézzel tágítással), amiben egy beleegyezés nélküli oxytocin tunning is szerepelt (70-es cseppszám helyett “véletlenül” 170-essel), leesett a babám szívhangja és ész nélkül toltak a műtőbe. A gyerek és én is megjártuk a poklot, majd az altató orvos, aki a gerincembe tolta a műtét előtti érzéstelenítőt, háromszor szúrt mellé, miközben üvöltött velem, hogy üljek már egyenesen mert le fog bénítani, és egyébként is francért ébresztették őt fel hajnali egykor. Két tökig leizzadt orvos harcolta ki belőlem a kisbabát, aki teljes bizonyossággal a halálfélelem minden mozzanatát megélte ez idő alatt. És itt végeznék is a részletekkel, mert minden erőfeszítésem ellenére is hányingerem lesz ha bele kell gondolnom abba a történetbe, amit életem legszebb élményeként vártam.

Ha rossz napom van, mindig megnézem az újszülött ikerpár Thalasso fürdetését – kattints ide, te is megkönnyezed…

szülés

Az oldalon csatlakozhatsz tehát a saját gondolataiddal, ezzel is támogatva sorstársaidat és a rendezvényt. Ilyen, és ehhez  hasonló, felkavaró történeteket találsz az esemény felhívása alatt:

sztori

szülés

detto

Ezt a nőt imádják a képéért, amit a szülés után osztott meg a facebookon – kattints ide!

Szeretnélek arra biztatni, hogy törjük meg a csendet! Az elveszettség, a brutalitás elszenvedése, a kiszolgáltatottság és valamennyi érzés, amely a szülésedhez társul jöjjön elő végre, és írd meg ide: masallapotot@gmail.com !

üzenet

Soha nem láttál még ilyen gyönyörű kockákat az érintésről! – kattints ide!

család

szül

izom

Hé, srác! Kipróbálnád a szülést?! – kattints ide!

lány

ritmus

Apukák, akik mellükre veszik újszülöttjeiket császármetszés után – csodálatos videó ITT!

lány

istennő

Mindenkinek jár(na) egy ilyen élmény! – kattints ide a megható kockákért!

mama

sietős

A baba első lélegzete – csodálatosan nyers képek! Kattints ide érte!

ország

anna

Burokban született – mit is jelent ez? Fantasztikus fotókat láthatsz ide kattintva!

Pásztor Anna is csatlakozott a felhíváshoz, és a vele készült interjút meg is nézheted itt:

hüvely

fény

Hülye kérdések, frappáns válaszok, avagy vágjon az eszed, ha kismama vagy! – kattints ide a vicces bejegyzésért!

kísérj

baba

Honnan tudjam, hogy szaranya vagyok-e? – Kattints ide az írásért!

szülés

nők

Március 20-ra (vasárnap) szervezik a felvonulást, délután 3 órától a Nyugatitól indulnak és a Szabadság térig mennek az anyák.

Fontos, hogy Ti is tudjatok róla, hogy ha több, mint 200-an leszünk jelen a budapesti felvonuláson, akkor a járda helyett az úttesten vonulhatunk. Gyönyörű lenne, ha nők, férfiak, gyerekek sétálnának a Bajcsy-Zsilinszky úton az autók helyett, és így mondhatnánk el, hogy a szülés, születés mindannyiunk ügye!! Gyertek, ne szoruljunk a járdára!:) 

ANYÁK! Ugye ti is tudjátok, hogy sürgős paradigma váltásra van szükség ahhoz, hogy a lányaitok NE úgy szüljenek ahogyan ti, és az unokáitok ne úgy jöjjenek világra ahogyan a lányaitok?! Segítsetek, támogassátok egymást és a rendezvényt akár egy megosztással is!

Monty Python’s-ék azt hiszem nagyon ráéreztek a lényegre:

Szerző: Gini Papp   –  Zacc

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!