Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

A maximum biztonságú börtön lakói elképesztően tehetséges táncosok!

Nem friss ez a videó, de nagyon figyelemre méltó. A Fülöp-szigeteki rabok tánca tényleg lenyűgöző. Cebu város maximum biztonságú börtönének 1500 bentlakója mindent beleadott. A rabok életét megváltoztató terápiás tánc, amire több mint 23 millió ember volt kíváncsi a Youtubeon, rehabilitációs program lett.

 

 

sitt

Az alig négy és fél perces táncjelenet Michael Jackson “This is It” című DVD-jének népszerűsítésére készült. Travis Payne, Jackson korábbi koreográfusa két táncosával, Dres Reid és Daniel Celebre nevű urakkal együtt tanította meg a filippino sitteseket mindössze két nap alatt! 

Az elítéltek, az intézményben szokásos narancssárga nadrágban, és egy fekete, a DVD-t reklámozó pólóban ropják a táncot a börtön udvarán.

cebu

“Az utcán sírtam az első börtönjóga óra után” – kattints ide a cikkért!

A raboknak, akik erőszakért, kábítószer-kereskedelemért, gyilkosságért ülnek itt, nem ez az első tisztelgésük a popkirály előtt. 2007-ben már világszerte népszerűek lettek, amikor szintén a YouTube-on mutatták be a “Thriller” című Jackson-számra betanult táncukat. Az eredeti  klipet azóta 56 millió érdeklődő nézte meg a videómegosztón.

Orosz börtöntetoválások, az alvilág szubkultúrája – kattints ide a képekért!

A cebui börtönben persze egyébként sem ritka a tánc: Michael Jackson zenéjén kívül más dallamokra is ropják a rabok. A büntetés-végrehajtási intézet vezetőinek koncepciója szerint ugyanis a zenére való mozgás segít az elítélteknek a feszültségcsökkentésben, és megnöveli esélyüket a későbbi rehabilitációra. Mindezt a tények is alátámasztják: a táncprogram néhány évvel ezelőtti indulása óta drasztikusan csökkent a börtönben a rabok közti összetűzések és verekedések mértéke.

2 évre a “This is it”-es Jackson videójukra, eltáncolták a Gangnam Style-t is, még az sem szegte kedvüket, hogy szakadt az eső forgatás közben. 

Szerző: Gini Papp – Zacc

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!