Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

78 éves lett a csillagszemű bunyó király, Terence Hill!

Őrület, de ma kezdi taposni a hetvennyolcadikat Terence Hill, a spagettiwestern egyik koronázatlan királya! Az 1939.március 29-ei születésű színész rendkívül jó genetikájának köszönhetően, ma is fantasztikusan néz ki, simán letagadhatna akár húsz évet is.

 

 

terenc

A kék szemű, 24 évesen robbant be igazán a filmszakmába, A párduc című filmjével

Néhány különös információt talán sosem hallottál erről a népszerű emberről, úgy mint például:

Szüleivel 1943 és ’47 között a Drezda melletti Lommatzsch városkában élt, itt járt oviba, itt kezdte el iskolai tanulmányait. Tiszteletére 1988-ban a városi strandot Terence Hill Fürdőnek nevezték el.

A Mario Girotti néven született színész a művésznevét egy húszas listáról választhatta ki, amit egy forgatáson Giuseppe Colizzi rendező nyomott a kezébe. Népszerűvé egy szappanopera tette, amiben egy igazi szívtiprót alakított, akkoriban kapta a sajtótól a becenevet: „Olaszország kis vőlegénye”.

színész

Két hónapi ismeretség után feleségül vette a nőt, akivel a mai napig is boldog házasságban él.

Amerikai feleségével, Lori Zwicklbauerrel 1973-ban örökbe fogadtak egy bajor kisfiút, de Ross 1990-ben egy tragikus autóbalesetben életét vesztette. (Saját közös fiuk Jess.)

Jess

Az 1969-es születésű Jess Hill, apja nyomdokaiba lépett, szintén színészként dolgozik

terence

hill

Korának Brad Pittje 75 éves ezeken a fotókon

A csillagszemű Bud Spencerrel verekedte fel magát a csúcsra, párosukon hahotázott, és még ma is hahotázik a világ. Bud a kedves behemót, ellenszenvvel van a bájgúnár Terence iránt, aztán mégis együtt csapják le a rosszfiúkat. Ki gondolná, hogy ez a biztos siker titka?

Anulu szigetére emlékszel még? Mutatom a helyet, ami pont olyan és téged vár 🙂 Kattints ide!

hill
A népszerű páros 18 filmben játszott együtt. Bud Spencer szerint azért tud évtizedek óta gond nélkül működni a baráti és szakmai kapcsolatuk, mert kölcsönösen tisztelik egymást. A sikerhez persze az is hozzájárult, hogy mivel esetükben két teljesen különböző karakterről van szó, soha nem rivalizáltak egymással. Arról nem is beszélve, hogy mindketten jól beszélik a humor nyelvét. 
Persze Hill nem mindig nevet, ahogyan fentebb megjegyeztem, kisebbik, fogadott fia utána utazott a Lucky Luke mexikói forgatására, de az út során autóbalesetben meghalt. A színészt annyira megrázta fia tragikus elvesztése, hogy mély depresszióba süllyedt, hosszú évekig képtelen volt talpra állni belőle. (Ross a Keményfejű c. filmben együtt játszott apjával.)

ross

Ross még csak 16 éves volt, amikor meghalt

Bud és Hill stílust teremtett. És nemcsak a csattanós pofonokkal, mert hiába hajaz egymásra a legtöbb filmjük, mégis mindegyik egyedi, akárcsak a bennük elsütött viccek és szófordulatok, amelyek ma már gyakran klasszikus idézetnek számítanak.

terence

A titkuk az lehet, hogy ezekben a filmekben van valami megunhatatlanul aranyos. Nem akarnak művészi magasságokba emelkedni, nem fejtik meg az emberiséget nyomasztó problémákat, egyszerűen csak szórakoztatnak és az évtizedekkel ezelőtt forgatott filmek még ma is élvezhetők. Nem akarnak sokat fogni, csak szórakoztatni. 

Egy kis retróra vágysz? Kattints ide!

Például ez itt. Az ebben a jelenetben lezajló szövegek, már önmagukban űberelik a Chuck Norris viccek nagy részét!

És ez? Hát ki ne imádná ezeket a tekinteteket? 😀

Nem csak a filmekben, a magán életben is imád pókerezni.

póker

Tudtad, hogy a hetvenes években felajánlották neki a Rambo főszerepét, ám ő túl véresnek találta a forgatókönyvet, ezért visszautasította? 

rambo

Érdekes, de ahogy ismerősei és barátai is megerősítik, a színész introvertáltsága sokáig éles ellentétben állt az általa játszott szerepekkel, melyek a világhírt meghozták számára. Magánéletét ösztönösen védi, mint legbecsesebb kincsét, kényszerűen mégis hozzájárul saját maga is személye misztifikálásához. Hiába varázsolta el női nézőit évtizedeken át vakítóan kék szemeivel, csibészes tekintetével, már ötven éve él boldog házasságában. Megvalósították közös álmukat, egy amerikai farmon kertészkednek és állatokat tartanak szinte remeteként, amit néha felkérések zavarnak meg, mert a 78 éves színész még ma is aktívan dolgozik. Minden sztárallűrt nélkülöz, a mai napig sem hiszi magáról, hogy ő egy szupersztár. Pedig hát, legenda lett belőle.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!