Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Válassz egy fraktált, megmondom ki vagy – személyiségteszt

Spanyol pszichológusok munkájának eredménye, hogy most megláthatod a választott ábrád szerint, személyiséged rejtett oldalait. A fraktálok – melyek tesztünk főszereplői -, végtelenül komplex geometriai alakzatok. A fraktálok matematikai definíciójáról egyelőre nincs végleges megállapodás a szakirodalomban. Mind a mai napig valamiféle káosz van a matematikusok és tudósok fejében ha szóba kerülnek. Mandelbrot „fraktálgeometriája” a leghíresebb az összes tanulmány között, mert kiderült, a fizika, kémia, biológia, kozmológia, de a pszichiátria, és még sok más tudományág is képes komolyan hasznosítani őket.

 

 

Minden idők legnépszerűbb személyiségtesztjét IDE kattintva találod meg! (Majd az alatta lévő képes ajánlót is nézd át, mert rengeteg, jobbnál-jobb tesztet találsz!)

5fraktál4fraktál3fraktál2fraktál1fraktál
< >

Bennünket a teszt szempontjából most nem a mély oldala érdekel, csupán a vizuális. Feladatunk, hogy válasszuk ki a nekünk tetszőt közülük és nézzük meg mit árul ez el személyiségünkről. Kezdjünk hát bele! A galériát végignézve, melyik képen akadt meg a szemed? Válaszd ki és olvasd el a jellemzésedet.

1fraktál

Ha a csiga fraktál fogott meg elsőként, minden bizonnyal érzékenye ember vagy. Romantikus és álmodozó. Makacsul megtagadod mindazt, ami a világ józan, szigorú szemlélésével jár, sőt, szívesebben hallgatsz arra, amit a szíved diktál, nem pedig arra, amit az eszed. Maximálisan bízol a saját ösztöneidben, melyek általában soha nem hagynak cserben. Meg vagy győződve róla, hogy az egyes eszméknek mind-mind meg van a saját céljuk az életben, és ha minden ember hinne az álmaiban, akkor sokkal boldogabbak lennének. Az életszerű, gyakorlatias dolgok számodra nem számítanak megbízható pontnak, sőt, valójában úgy érzed, mintha kívülről befolyásolnának. Valószínűleg komoly művészi hajlamaid vannak, és olyan emberekkel vagy körbe véve, akik ugyanolyan álmodozók, mint amilyen te vagy. A szerelemben a veled ellentétes személyiségtípust vonzod, ugyanis így teremtheted meg az egyensúlyt a kapcsolataidban, ám ez időnként sok szenvedést okoz neked.

2fraktál

Érzékeny és elemző személyiséget takar ez a választás. Analitikus személyiségre utal, aki rendkívül kíváncsi természetű, és minden új iránt hatalmas lelkesedéssel bír. Van benned egy jókora adag rejtett érzékenység, melyet egyfajta maszk mögé bújtatsz, és csak azoknak nyílsz meg, akikről úgy gondolod, hogy valóban megérdemlik az őszinteségedet. Ilyenkor olyan vagy, akár egy virág, amely felkínálja saját pollenjét – vagyis minden érzelmedet és érzékenységedet – a légáramlat titokzatosságának. Nagyon sok időt fordítasz arra, hogy minden egyes részletet alaposan áttanulmányozz, az eseményeket sorra kielemzed, és ezek tudatában hozod meg racionális döntéseidet. Barátaid számát szinte egy kezeden meg tudnád számolni, ők ugyanis egytől egyik értékes emberek számodba. Azokat, akikkel szorosabbra fűzöd a kapcsolatodat, igencsak körültekintően választod meg.  A tudás, az ismeretek, a kulturális tevékenységek, valamint a tartalmas szabadidős programok fontos szerepet játszanak az életedben. A szerelemben többnyire sikerül megteremtened az egyensúlyt, de mindig helye van a szívedben az ábrándozásnak és a varázslatosságnak is. Ha valaki azonban megbánt, azt radikálisan eltávolítod az életedből, hajthatatlanná és hideggé válsz vele szemben. Aki egyszer hibázott, annak nálad nincs második esélye.

3fraktál

Nyitottság és optimizmus a fő erényed. Az élet szeretetéről és jó humorról árulkodik, és te bizony pontosan ilyen személyiség vagy. Számodra nem jelent gondot az „egyszer fent, egyszer lent” mondás, te mindig úgy látod, hogy a pohár félig tele van, nem pedig úgy hogy félig üres. Szereted a szabad és spontán életet, nagyon sok barátod van, és élvezettel tölt el, ha kapcsolatokat alakíthatsz ki. Egy kicsit naiv vagy, ezért az emberek időnként kihasználnak, ám pozitív energiáidnak köszönhetően könnyen talpra állsz a csalódások után. Mottód egyszerű: „Csak egyszer élünk!”  – és te igyekszel a lehető legtöbbet kihozni az életből. Rendkívül kíváncsi természetű vagy, nyitottan állsz az új dolgokhoz, sőt, nincs az a kalandos helyzet, ami elriasztana. Nagyon sokoldalú vagy, és remekül érzed magad a legtöbb társaságban, ezért nagy népszerűségnek örvendesz. A szerelemben nehezen találod meg a számodra megfelelő partnert, amit legfőképpen a türelmetlenségednek köszönhetsz – egyik kapcsolatból a másikba ugrálsz, anélkül, hogy megvárnád érzelmeid rendeződését.

4fraktál

Rendkívül racionális és gyakorlatias ember vagy, aki mélyen hisz abban, hogy mindenki a saját szerencséjének a kovácsa. Ennek köszönhetően minden élethelyzetben ésszerűen, gyakorlatiasan döntesz, és minden egyes lépésed kiszámított, strukturált. Kreativitásod határtalan, ezért mindig, minden tekintetben megtalálod a gyakorlati megoldásokat. Természetedből fakadóan felelősségteljes és rendszerezett személyiség vagy, akit szinte mindenki megbízhatónak tart. Minden helyzetben hatalmas felelősségtudattal és komolysággal végzed a feladataidat. Családodban és a barátaid között is te vagy a kezdeményező fél, legyen szó bármilyen esemény megszervezéséről. Nagyon családcentrikus vagy, aki el sem tudná képzelni az életét szerető társ és gyermekek nélkül. Azonban még a szerelemben is hajlamos vagy az észérvekre hallgatni, semmint a szívedre, lelkedre.

5fraktál

Eredeti és független személyiség vagy, a te életedben aztán nincs helye a korlátozásoknak, a szabályoknak, és nem tűröd, hogy bárki irányítson. Minden bizonnyal már tizenévesként is lázadó lehettél, és jelen személyiségedet is a függetlenség és a kitűnés vágya jellemzi. Mindig is korlátok nélküli, szabad életet álmodtál magadnak, és mivel soha nem tűrted el, hogy környezeted befolyással legyen rád, sokak szemében „őrült” felfogásúnak tűnsz. Olyan ember vagy, aki például éppen akkor mond fel a munkahelyén, amikor a dolgok a lehető legjobban alakulnak. Mivel nagyon bízol önmagadban és a saját képességeidben, környezeted kedvel, és szívesen időzik a társaságodban. Kreatív, a megszokottól eltérő ötleteiddel, illetve megalapozott tudásoddal képes vagy inspirálni az embereket. Soha nem utánozod azt, ami „divatos”, folyamatosan a saját stílusodat, az egyedit keresed mindenben. Ha szerelembe esel, valóban boldognak érzed magad, de csak is addig, amíg nem érzed azt, hogy korlátok közé szorítanának. Néha szeretnél elmenekülni az egész világ elől, és messze repülni, akár egy szabad madár.

Szerző: Gini Papp – Zacc

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!