Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

144 éves lilaakác ontja magából az illatot Japánban

A városáról elnevezett Ashikaga virágpark Japánban, Honsu szigetén található. 8,2 hektáron terül el, és úgy néz ki, mint amilyet a legszebben illusztrált mesekönyvben sem találunk.

 

 

virág

A park fő látványossága a 144 esztendős lilaakác. A japán lilaakác (Wisteria floribunda) ma az egyik legismertebb és legelterjedtebb akácfajta egész Európában. Virágzási ideje tavasztól a nyár közepéig tart, magassága gyakran eléri a 10 métert is. Színük mellett illatuk is lenyűgöző. Ezeket a gyönyörű kúszónövényeket a japán virágparkban már szint fává növesztik. Pergolákra, gerenda állványzatra futtatják fel, hogy a tökéletesen kibontakozhasson a növény páratlan szépsége. Hatalmas virágesernyők és alagutak alatt sétálhatnak a park látogatói.

Leírhatatlanul szép a cseresznyevirág szirmoktól hömpölygő folyó Japánban! Kattints ide érte!

akác

akác

Szedd magad levendula: 2016. június 20. – 2016. július 1-ig Tihanyban! Kattints ide a részletekért!

akác1

akác

Fotó: P-Zilla

A virág parkot bejárva találkozhatunk esernyő formájú 100 éves fákkal, egy 80 méteres alagúttal mely a fák alatt vezet. A park május első két hetében borul teljesen virágba.

A parkban továbbá éttermek, valamint ajándékbolt és virágüzlet található. Mivel a külföldi látogatók száma alacsony, ezért angol nyelvű leírásokkal nem lehet találkozni sehol. A belépőjegy ára szezonfüggő, főszezonban a felnőtt jegy 1000 Yen.

A bükki füvesember 10 jó tanácsa, amiről tudnod kell! Kattints ide!

akác1

Fotó: Kazumi Ishikawa

fa

Fotó: tungnam.com.hk

lila

Fotó: Takao Tsushima

Nagyanyáink bölcsessége a természet konyhájából ITT!

fa

Fotó: y-fu

fény

Fotó: y-fu

fény

Fotó: Mamiko Irie

Ősrégi ginkó fa levelei aranyozzák be az udvart, ezt nézd!

lila

Fotó: P-Zilla

akác

Fotó: takeoh

El tudod képzelni micsoda illat lehet ezen a helyen? A méhek döngicsélése, a színek kavalkádja megrészegíti az ott tartózkodót. Szívesen elmennél egyszer, hogy megcsodáld és magadba szívd a természetet az Ashikaga parkban?

Ha tetszett és egy elérhető célállomást választanál, pontos utazási ajánlóval találod meg, a képre kattintva, hogyan tudsz jó áron ellátogatni a Toszkán szabadtéri hőforráshoz!

illuzio

Szerző: Gini Papp – Zacc

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!