Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

A németek haladnak a korral, hogy védjék a mobilfüggőket

Valljuk be, ebből már nincs visszaút, zombi generáció lettünk. Rá vagyunk buzulva a mobilunkra ha kell, ha nem. Mert megszoktuk, hogy áramlik a hír, és parázunk, hogy lemaradunk valami marha fontosról. Azon kívül az összes virtuális barátunk megosztására kíváncsiak vagyunk, és nem árt ha tudjuk ki kíváncsi ránk. Szóval zajlik az életünk a neten. Remélhetőleg a neten IS.

 

 

zombi

Belátták ezt a tényt a németek is, ezért alkalmazkodva az új világ trendhez, és mert a közelmúltban ketten is sérültek meg náluk úgy, hogy nekiballagtak a villamosnak mobillal a kezükben, változtattak egy kicsit a közlekedési renden. 
Augsburgban a városvezetés úgy döntött, a zebrákon módosít első körben. Rájöttek ugyanis, hogy a közlekedési lámpákat lassan a kutya se nézi, lefelé bambul mindenki, így hát ehhez alkalmazkodva a földön jelenik meg a lámpa színe. 

lámpa

lámpa

Így már az is érzékeli a lámpa színének változását aki rendületlenül nyomja a mobilját és lefelé figyel. Értelemszerűen a ledek pirosra váltanak a villamos érkezésekor, és zöldre ha szabad az átkelés.

vill

A lámpákat két hónappal azután építették be a járdákba, hogy Münchenben egy zenét hallgató lányt halálra gázolt a villamos.

A németek amúgy már megalkották a mozaik szavukat a zombulásra: “SMOMBIE” – ez összeolvasztása a smartphone és a zombie szavaknak.

Szerző: Gini Papp – Zacc
Forrás: metro.co.uk

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!