Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Liam Neeson pároknak szóló tanácsát érdemes megfogadni!

 

 

 

53 éves lenne ebben a hónapban  Natasha Richardson színésznő, aki 2009-ben hunyt el egy tragikus síbalesetben. Színészdinasztia sarjaként, szinte evidencia volt, hogy ő maga is erre a pályára lép. Liam Neeson volt második férje, akivel 1994 nyarán kötött házasságot a New York állambeli Millbrookban. Két fiuk született, Michaél (1995) és Daniel (1996). 

generáció

Natasha Richardson, nagymamája Rachel Kempson, édesanyja Vanessa Redgrave, húga Joely Richardson és Joely lánya, Daisy

Liam éppen Montreálban forgatta filmjét, ahol a felesége balesetet szenvedett a sípályán. Akkor nem tűnt súlyosnak a sérülés, a színésznő még viccelődött is utána. Majd fejfájásra panaszkodott, amiért kórházba szállították, ahol már kómába esett és nem tudták megmenteni. A színész így emlékezett vissza erre:  “A sürgősségi osztályon legalább nyolcvanan voltak, törött karok, sérült szemek, minden, amit csak el lehet képzelni. Először senki nem ismert fel, sem az ápolók, sem a páciensek. Nem bírtam tovább, kimentem a levegőre, ahol fagy volt és nagyon hideg. Csak azon járt az agyam, hogyan fogjuk ezt biztonságban átvészelni. Később egy éppen kint cigiző ápolónő ismert fel. Megmutatta, hol találom Natasha szobáját. A helyiség tele volt fiatal orvosokkal, akik alig múltak tizennyolc évesek. Tőlük tudtam meg a legrosszabbat.”

Keanu Reeves még mindig metrón utazik… – kattints át a cikkhez ITT!

liam

Liam Neeson, felesége halála után két évvel volt képes megszólalni először a történtekről. Éppen ezért tudhatjuk, hogy a szavait sokszor átgondolta és értéket fog átadni velük. A munkába menekülő ember, aki depressziós és életunt lett hosszú időre, így osztja meg érzéseit velünk:

“Elég könnyű éjjel-nappal dolgozni, ha az ember túl akarja élni az eget verő fájdalmat. A gyászban az a szörnyű, hogy nem lehet felkészülni rá. Azt hiszed, némi sírással és önmagad lefoglalásával hamar túl leszel rajta. De ez nem így van. A legnehezebb pillanatok naplemente után vannak. Néha felriadok az éjszaka közepén, és a nyugalomból hirtelen rám tör egy érzés, ami majdnem szétfeszíti a mellkasomat”

“Azt mondják a legnehezebb dolog az életben, elveszíteni valakit akit szeretsz. Valakit, akivel együtt éltél és láttad minden nap.
Valakit, aki megmutatta Neked, hogy kell szeretni.
Ez a legrosszabb dolog, ami valaha történhet Bárkivel.
Feleségem váratlanul halt meg. Olyan sok örömet hozott az életembe. Ő volt a mindenem. Az a 16 év, amíg a férje voltam, megtanította nekem, hogyan kell feltétel nélkül szeretni. Meg kell állnunk és hálásnak kell lennünk a házastársunknak.
Mert az élet nagyon rövid. Tölts időt a házastársaddal. Légy jó hozzá. Mert egy nap, mikor felnézel a telefonodból, nem lesz ott többé. Amit többek közt igazán megtanultam, élni és szeretni minden nap úgy, mintha az utolsó nap lenne. Mert egy nap az utolsó nap lesz! Élj a lehetőségekkel, és éld az életed. Minden nap mondd el azoknak akiket szeretsz, hogy szereted Őket.
Ne tékozolj el egy pillanatot sem abból, ami megadatott.
Az életet megéri élni.”
Liam Neeson

45 megszívlelendő tanács, melyet hetente el kellene olvasnunk ITT!

Szerző: Gini Papp – Zacc
(forrás: wikipedia, life.hu, facebook)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!