Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Ezeket tanultuk meg az Ízek, imák, szerelmek-ből

Először filmen láttam, majd rongyosra olvastam az Ízek, imák, szerelmek-et. Te is így vagy vele? 
Olyan hangulata, és mély spirituális mondanivalója van, ami csak kevés filmnek. Azonkívül Julia Roberts és Javier Bardem is pont azok a karakterek, akiket meleg, őzike barna szemeik miatt nem lehet nem szeretni. A helyszínek pazarul összeszedettek, Bali, Olaszország, India. Útkeresés mély gondolatokkal, igaz szerelemre találás akkor, amikor már magunkkal is sikerült végre összebarátkozni. Kell ennél több egy igazán értékes mozihoz?

 

 

film

(fotó: tv.animare.hu)

A film összefoglalója röviden: 
Liznek mindene megvan, amiről csak egy nő álmodhat: férj, ház, sikeres írói karrier. Ám ő mégis boldogtalan. Valami másra vágyik, bár maga sem tudja pontosan, hogy mire. Elköltözik otthonról, elválik a férjétől, Steventől, és viszonyt kezd egy nála jóval fiatalabb színésszel, Daviddel. De igazából ez sem elégíti ki. Úgy érzi, levegőváltozásra van szüksége, ezért világkörüli útra indul. Olaszországban felfedezi az élet örömeit, Indiában a szellemét és a lelkét ápolja, mígnem Bali szigetén megtalálja a belső egyensúlyát. Ráadásul találkozik Felipével, a bohém brazillal. (britex)

A film, amitől visszanyered az emberekben: Életrevalók 🙂 A teljes film és az igaz története ITT!

olasz

(fotó: acesshowbiz.com)

“A rombolás áldás, mert ez az egyetlen út az újjászületéshez.”

férj

(fotó: huffingtonpost.com)

“Elhagytam a férjem. Mikor végre meghoztam ezt a döntést, azt hittem, túl vagyok a nehezén. Ez is csak azt mutatja, milyen keveset tudtam a válásról.”

Brad Pitt kitűnő mondattal indokolta egykori válását! Kattints ide!

film1

(fotó: life.hu)

“Élj úgy, mintha négy lábbal állnál a földön, mert akkor nem veszíted el önmagadat. Ugyanakkor ne az eszeddel lásd a világot magad körül, próbáld meg a szíveddel látni, és ha így teszel, megismered Istent.”

bali

(fotó: acesshowbiz.com)

“Az egyensúly drágám az, ha nem engeded, hogy mások kevésbé szeressenek, mint te önmagadat.” – azt hiszem, számomra ez marad a film gerince. Ez a mondat rengeteg bölcsességgel bír.

Cafe de flore – a film, amitől mindenkinek látnia kell! ITT!

love

(foto: assets.nydailynews.com)

Neked nem egy férfi kell, hanem egy bajnok Éppen az Igazi, Javier Bardem mondja neki a fenti mondatot. És persze éppen Ő a bajnok.

love

(fotó: img.poptower.com)

“Ne legyen lelkiismeret-furdalásod. Szükségünk van szeretetre, és ezért néha őrült dolgokat teszünk. Túl sok boldogságot akarunk, túl sok örömöt, míg végül belebetegszünk.”

bringa

(fotó: dailymail.co.uk)

“Mind azt akarjuk, hogy semmi se változzon (…) Inkább élünk boldogtalanul, mert félünk a változástól, attól, hogy lerombolunk valamit.”

Touch (Érintés) – a sorozat, amit tényleg érdemes megnézni ITT!

india

(fotó: sonymoviechannel.com)

“- Hagyd a francba.
– De szeretem.
– Hát szeresd.
– De hiányzik.
– Hát hadd hiányozzon. Valahányszor eszedbe jut, küldj felé némi szeretetet és fényt, aztán ejtsd a témát.”

olasz

(fotó: 2.bp.blogspot.com)

“Talán az életem mégsem olyan kaotikus, csupán arra kell ügyelnem, hogy ne ragaszkodjak semmihez.”

férj

(fotó: i39.tinypic.com)

“Előfordul, hogy néha az ember úgy vész el a kétségbeesés erdejében, hogy egy darabig észre sem veszi: eltévedt. Ameddig csak lehet, győzködi magát, hogy csak néhány lépésnyire tért le az ösvényről, bármikor visszatalálhat rá. Aztán újra és újra leszáll az éj, és fogalma sincs, hol van, merre jár. Ekkor már be kell ismernie: olyan messze kóborolt a kijelölt úttól, hogy már azt sem tudja, melyik irányban kel fel a nap.”

Kutyahideg – a legszebb téli filmek egyike ITT!

one

(fotó: static.instyle.exp.mx)

“Isten soha nem csap be egy ajtót az orrod előtt anélkül, hogy ki ne nyitna egy csokival teli dobozt, és meg ne kínálna belőle.”

medi

(fotó: d2dr8938rg169c.cloudfront.net)

“Ismerd be, hogy vannak negatív gondolataid, fedezd fel, honnan kerültek elő és miért, aztán – hatalmas adag megbocsátással és lelkierővel – bocsásd el őket.”

bali

(fotó: c4.staticflickr.com)

“Istent kár máshol keresni, mert bennünk van. Isten nem foglalkozik avval, hogy valamiféle spirituális testet öltsön.”

Liam Neeson pároknak szóló tanácsát érdemes megfogadni! ITT!

séta

(fotó: s-media-cache-ak0.pinimg.com)

“Muszáj, hogy néha összetörjék a szívünket. Az összetört szív jó jel. Azt mutatja, hogy valamit legalább megpróbáltunk.”

love

(fotó: www2.pictures.zimbio.com)

“A boldog gondolatok boldoggá tesznek, de hirtelen – zsupsz, egy szempillantás alatt a rögeszmés aggódás mélyére zuhanok, és lőttek a boldog állapotomnak; aztán eszembe jut egy vérlázító emlék, amitől újra felmegy bennem a pumpa; majd az elmém úgy határoz, ez a megfelelő pillanat arra, hogy elkezdjem sajnálni magam, és erre azonnal megjelenik a magány érzete.”

néz

(fotó: www.worldhum.com)

“Az igazi bölcsesség abban áll, hogy az egyetlen lehetséges választ kapjuk bármely pillanatban.”

fagyi

(fotó: www.capetownetc.com)

“Amikor az ember sötét időket él át, és találkozik egy halvány reménysugárral, akkor muszáj, hogy a bokájánál fogva, szorosan ragadja meg azt a sugarat, és mindaddig el se engedje, amíg az ki nem húzza a posványból – és ez nem önzés, ez kötelesség. Életet kaptál; kötelességed (és mint emberi lény, jogod is), hogy találj valami szépséget ebben az életben, nem számít, milyen csekélységről van szó.”

love

(fotó: s-media-cache-ak0.pinimg.com)

“A rajongó szerelem egyik főbb ismérve a függőségi érzet. Azzal kezdődik, mikor bámulatod tárgya rád zúdít egy mámorító, érzékcsalódást előidéző nagyságrendű valamit, amelyről még magadnak sem merted bevallani, mennyire kívántad – mondjuk egy eget rengető szerelem és felkavaró érzelmek kábítószerszerű keverékét. Hamarosan egy igazi narkós kiéhezettségével fogsz sóvárogni a szenvedélyes figyelemre. Amikor pedig nem kapod meg az adagod, egyből magad alá kerülsz: dilis leszel, és kimerült (arról nem is beszélve, hogy neheztelni fogsz a dealerre, aki kialakította benned ezt a függőséget, ám most meg nem hajlandó arra, hogy felköhögje az árut, pedig tudod, hogy van neki valahol raktáron, a fenébe is, hiszen eddig ingyen adta!) Aztán ott találod magad a sarokban remegve, lesoványodva, (…) közben imádatod tárgya elkezd undorodni tőled. Úgy néz rád, mintha soha nem találkoztatok volna korábban, és furcsa módon nem is hibáztatod ezért.”

one

(fotó: aceshowbiz.com)

“Úgy galoppozunk az életen keresztül, mint a cirkuszi mutatványosok, akik két, egymás mellett száguldó lovon egyensúlyoznak – egyik lábunk a “sorsnak” nevezett lovon pihen, míg a másik a “szabad akarat” lován. A kérdés, amit naponta fel kell tenned magadnak: “melyik melyik? ” Melyik az a ló, amelyik miatt nem kéne aggódnom, hiszen nem én irányítom, és melyik az, amelyiket minden erőfeszítésemet bevetve kell kormányoznom?”

bringa

“Amikor a múlt végre elszakad tőled, engedd, hadd menjen. Aztán mássz le a toronyból, és kezdd el élni az életed hátralevő részét. Méghozzá boldogan.”

Izek imák szerelmek 1.rész from Ciklon on Vimeo.

Ízek imák szerelmek 2.rész from Ciklon on Vimeo.

Kertszépítés a javából, meríts belőle ihletet! Kattints ide érte!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!