Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Ezeket tanultuk meg a Bakancslista című filmből

Mert vannak filmek, melyek kitörölhetetlen nyomot hagynak az életünkön. Lehet, hogy csak egy mondat volt, ami évekre beírta magát a tudatunkba, de az is, hogy egy életen át velünk marad. Újra és újra meg kell néznünk, mert imádjuk minden kockáját. Ilyen a Bakancslista is számomra.
Bár szinte kívülről tudom már, sokszor megy “háttérzajnak”, mert még úgy is megnevettet, megríkat. 

 

 

bucket

Két színészóriás, Jack Nicolson (Edward) és Morgan Freeman (Carter) jutalomjátéka ez a film.

A milliárdos Edward kénytelen szembesülni vele, hogy már nem sok van neki hátra az életből. Ekkor kerül mellé szobatársa Carter, aki szintén a végét járja. Utóbbi fejéből pattan ki a gondolat, hogy számot vet az életével és bakancslista írására szánja magát. Edward először csak jót nevet a dolgon, és elveti az ötletet. Később azonban meggondolja magát és egyre vadabb dolgok jutnak eszébe, amik felkerülnek a listára. Így kezdődik a két teljesen különböző karakter közös, egyben utolsó kalandja.

lista

A listára felkerül több egyszerű dolog is, mint például nevetni, amíg a könnyem folyik, vagy segíteni egy vadidegennek. De ennél nagyobb célok is vannak, többek között a fél világ beutazása. Ücsörögnek és beszélgetnek a piramisoknál Egyiptomban, meglátogatják a Taj Mahalt és motoroznak a Kínai Nagy Falon. Úti céljaik között szerepel Párizs és Afrika is. A listán van továbbá, hogy ugorjanak ki egy repülőből, tetováltassanak, csókolják meg a világ legszebb lányát, és lássanak valami igazán fenségeset.

jump

tandem

A férfi, aki ezreket gyógyított a ki a rákból! – Kattints ide a cikkért!

hegy

hideg

Miután legyőzte a rákot, egykori diákjai így lepték meg a tanárnőt! – Szem nem marad szárazon ettől a videótól!

bakancs

A bakancslista azon dolgok sora, amelyeket az ember meg akar tenni az életben. Olyan ez, mintha a lista megírása egyfajta felkészülés lenne a halálra. Emiatt félelmetesnek tűnhet. Így amikor először láttam a filmet, úgy gondoltam, hogy nem írok bakancslistát, mert ez egyfajta búcsúzás az élettől. Aztán rájöttem egy nagyon fontos dologra. A bakancslista nem a halálra készít fel, hanem az életre! Pontosabban arra, hogy minél jobban kihasználjam, minél többet álmodjak és tervezzek. Így már nem féltem tőle és megírtam a sajátomat.

Morgan Freeman nem csak sajnálkozott a méhek kipusztulása felett, figyeld mit tett! Kattints ide!

Freeman bölcs gondolatait ide kattintva éred el!

jungle

Cafe de flore – a film, amitől mindenkinek látnia kell! ITT!

Ez nem egy olyan lista, amit egyszer megírsz és pont, nincs folytatás. Ez egy olyan lista, amit folyamatosan bővíthetsz, hisz nap, mint nap új élmények és impulzusok érnek minket, millió dolog inspirál, és hatással van ránk. Nem csoda hát, ha folyton azt mondjuk, még ezt is akarom és ezt is, meg ezt is. Így ez a bizonyos lista lezáratlan és mindig írhatjuk hozzá az újdonságokat korlátlanul.
És még valamire megtanítottak: soha, semmihez nem vagy túl öreg!

A film, amitől visszanyered a hitedet az emberekben: Életrevalók 🙂 A teljes film és az igaz története ITT!

piramis

És, hogy miért lett fontos állomása az életemnek ez a mozi is? Mutatok néhány idézetet belőle.

bakancs

Touch (Érintés) – a sorozat, amit tényleg érdemes megnézni ITT!

“Ma sem állíthatom, hogy képes vagyok egy ember életének értékét megbecsülni, de egyet kijelenthetek: tudom, hogy amikor meghalt, a szeme csukva volt, és a szíve kitárva.”

szív

“A buddhisták szerint mindig visszatérünk, magasabb vagy alacsonyabb szinten, attól függően, hogy hogy éltünk. Látod, engem itt veszítenek el. Úgy értem, mit kell tennie egy csigának, hogy feljebb lépjen a ranglétrán? Húzzon egy tök egyenes nyálkacsíkot?”

nic
 
 
“Azok által méretünk meg, akik hozzánk mérik magukat.”
 
meccs
 
 
bakancs
“Nem vagyok büszke mindent tettemre, de biztos vagyok benne, hogy ezt az egészet újra csinálnám…”

jó
“A lelkészem azt szokta mondani, az életünk olyan, mint a patakok: mind ugyanabba a folyóba folyik, bármilyen mennyország áll is
előttünk a ködben a vízesések alatt. Drága barátom, csukd be a szemed, és engedd, hogy a víz hazavigyen!”

barát

„Edward Perrimont Cole májusban halt meg. Vasárnap délután volt és az eget egyetlen felhő sem borította. Nehéz egy ember életének értékét megbecsülni. Egyesek azt mondják, hogy a hátrahagyott szeretteinkben mérhető. Mások úgy hiszik, hogy a hitben. Megint mások szerint a szeretetben, és olyanok is vannak, akik azt tartják, hogy az életnek semmi értelme sincsen.

Hogy én? Én úgy gondolom, hogy azok által méretünk meg, akik hozzánk mérik magukat. De egyet bizton állíthatok, hogy mérjünk bár akármilyen mértékkel is, Edward Cole többet élt földi léte utolsó napjaiban, mint sokan egy egész élet alatt. Tudom, hogy amikor meghalt, a szeme csukva volt és a szíve kitárva.”

11 szívmelengető idézet a kishercegből szeretetről, szerelemről ITT!

A bakancslista from Fusionstart on Vimeo.

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!