Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Muffin top, seprűvénák, zsíros fenék, ugyan kit érdekelnek?!

strand

 

 

Muffin top, seprűvénák és zsíros fenék. Ugyan kit érdekel? Érezd jól magad! Ez az egyetlen út, hogy a gyerekeid ne váljanak szorongó, önmarcangoló emberekké!

Ismerek egy három gyermekes anyukát, aki soha (értsd: SOHA!) nem vetkőzik le tóparton, strandon, egyáltalán sehol, amikor a családjával nyaral. Még a telkükön is térdig érő nadrágban, pólóban van, mert ő nem tartja magát “mutogatható látványnak”. Három gyermekes, de úgy néz ki, mint egy átlag harmincas nő, teljesen átlagos testtel. 
Nagyon ijesztő, amikor ilyesmik derülnek ki emberekről számomra, mert annyi mindent mondanék nekik, de tudom, mit sem használna. Így hát marad a “neee mááár, olyan csinos vagy, és egyébként se foszd meg magad és a gyerekeket az együtt pancsolás örömétől” érvek. Félelmetes milyen testkép zavarokkal küzd az emberek zöme!

A “Megdöbbentő fotósorozat, hogy megnyugodj, így vagy tökéletes!” – sorozatom már 9 részessé duzzadt! Kérlek nézd végig őket, ha ilyen problémával küzdesz! És mutasd meg cseperedő gyerekeidnek is!

Hogy ennek igazi kiváltó oka mi lehet, egyénenként változó nyilván. Főként tinédzser korunkban sérülünk olyan mélyen, hogy képtelenek vagyunk aztán elfogadni magunkat.

Ajánlott olvasmány a témában: ‘Nyílt levél, a “nyílt levél egy tini fiúkának” iromány szerzőjéhez’ című bejegyzésem!

Hosszú önismereti munka eredményeként változhat csak a magunkról kialakított vagy elfogadott kép csupán. Aki erre nem hajlandó, az egész életében viselheti a terhét annak, hogy elhitte valakinek, ő nem egy vállalható fizikumú ember.
Még ijesztőbb ez, amikor gyermekes, felnőtt emberről beszélünk, mert ott nagyon komoly mintát is hagy egy cseperedő emberben. Átruházza ezzel a saját lelki terheit is rá. 

Annyira szeretném ha megértenétek kedves emberek, főleg anyukák és apukák: NEM számít ki mit gondol rólatok, ne börtönözzétek be magatokat mások lesújtó véleménye miatt! Vegyétek le azokat a ruhákat, és pancsoljatok a gyerekeitekkel! Játsszatok! Ezért jöttetek a földi játszóteretekre, hogy örüljetek az élet minden pillanatának!
Nem fáradtan keseregni a testképeteken vagy a bármi máson…
Fogadjátok el és szeressétek magatokat pont úgy, ahogyan vagytok! Engedjétek meg magatoknak az örömöt, és ezt tanítsátok meg a gyerekeknek is. Ez a legfontosabb dolgunk itt a földön! 
Emlékezni arra, hogy örömmel indultunk le, és hatalmas várakozással néztünk szembe az új életünk izgalmaival. 

Szerző: Gini Papp – Zacc

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!