Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Júniusban láthatod a csodát, irány az Alcsúti Arborétum!

Itt a szünidő, vidd a gyereket Alcsútra! Ha nincs gyerek, fogd kézen a szerelmedet, de tudod mit? Egyedül is fantasztikus program lesz, mert az Arborétum most olyan, mintha egy Harry Potter filmrészlet lenne. Különleges világba csöppensz, mert a negyven hektáros parkban milliónyi szentjánosbogárka táncolja körbe a növényeket, sőt ha szerencsés vagy, téged is! Túravezetés keretén belül élvezheted a bogarak rajzását. (06.18.-tól előreláthatólag 2 hétig tekinthető meg!)

 

 

2

Menj, nézd meg a magyar falut, ami az egész világ csodál! – kattints ide!

szent

Mezítlábas park, ami mindig nyitva van és ingyenes ITT!  

2

Nem mondom, hogy a Photinus carolinus szép bogár, de szakmai szemmel mindenképpen csoda érdekes. 

2

A Varázslatos Magyarország Természetfotós pályázat nyertes művei ITT!

2

Meseszép fotósorozat két világ között, érdemes ide kattintanod!

Nem mintha szentjánosbogarak nélkül nem lenne csoda gyönyörű az arborétum tekintve, hogy 540 fajból álló fás növénygyűjteményt alakítottak ki benne, jegenyefenyők, japánakácok, török mogyorók, platánok, vasfák, vérbükkök, mocsárciprusok, hárs-, juhar-, tölgy- és gesztenye fajok között andaloghatunk, nem is beszélve a 170 éves libanoni cédrusfáról vagy a 24 törzset nevelő óriástujáról! Az arborétum minden évszakban más-más arculatát mutatja, a kora tavasszal nyíló hatalmas hóvirágmező nyújt egyedi látványosságot, júniusban Szentivánéj környékén pedig a Szentjánosbogártánc  ezernyi fénybe borítja a parkot.

Az Alcsúti Arborétum Magyarország legeredetibb angolparkja, 1820-as telepítése József nádor nevéhez fűződik. Ő volt az ország nádora, az első Habsburg, aki Magyarországon letelepedve birtokot szerzett, az ő leszármazottjait nevezzük a Habsburgok magyar ágának. 

Minden évszakban kellemes időtöltés az arborétumban a madárdaltól hangos, hatalmas fákkal szegélyezett, kényelmes sétautakon az egykori főhercegi kertet bejárni.

2

Tudtad, hogy nem messze tőlünk, Ausztriában vagy egy függőhíd és lépcső a semmibe? Mindenképp nézd meg ezt a cikket! Kattints!

Az Arborétum weblapja itt!

Szerző: Gini Papp – Zacc

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!