Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Feldmár András: Csakis így szűnhet meg benned a szorongás!

“Azért jönnek az emberek egy pszichoterapeutához, mert valami fáj, valami problémájuk van az élettel. Erre nincs megoldás, ez nem technikai dolog. Azért jönnek, hogy legyen egy olyan kapcsolatuk, ahol megáll a világ egy kicsit. Ahol először talán az életükben elgondolkodhatnak azon, ki is vagyok, és mit akarok én. Mik az én vágyaim, ahhoz képest, hogy milyen vágyakat injekcióztak belém, miután már kiszívták az én vágyaimat, hogy másoknak elfogadható vágyaim legyenek. Miután abból, ami valóban vagyok, már kiürítettek, és teletöltöttek olyan dolgokkal, amit elképzeltek, hogy az jó nekem.

 

 

És akkor úgy 30-40 éves korunkban minden nagyon fáj. Össze vagyunk keveredve, semmi sem jó, meg akarjuk magunkat ölni, unatkozunk, beszorulunk. Miért? Mert nem tudjuk, mit akarunk. Mert elfelejtettük, kik vagyunk. Mert eddig senkit sem érdekelt, ki vagyok, mindenki csak azt akarta, hogy legyek neki valaki. Szerencsére a világon van egy-két olyan ember, akihez el lehet menni, aki valóban nem akarja, hogy én bárki más legyek, mint önmagam, és ad egy kis időt, hogy megtaláljam magamat.

Az angol „nowhere” azt jelenti, hogy sehol. A „now here” pedig azt jelenti, hogy itt és most. Ez a pszichoterápia lényege. Hogy az ember ott úgy érezze magát, hogy sehol sincs, és remélhetőleg a terápia végére megérkezik. Itt lesz. Most és ő. Nem valakinek a vetülete, valaki vágyának a vágya, nem a dédapukájának az ideája vagy szelleme, amit neki el kell játszania. Tehát egy színdarabból az ember kiszállhat, és nem kell mindig színészkednie. Egy rettenetes terhet rak le az ember, amikor azt mondja, hogy én nem fogok többet színészkedni. Ez volna a vége a szorongásnak. Bevehettek annyi tablettát, amennyit akartok, a szorongásnak soha nem lesz addig vége, amíg színészkedésnek nincs vége. Addig, amíg nem kell így meg így tenni, amíg nem veszed magad körül emberekkel, akik megengedik, hogy önmagad légy.”

Müller Péter: A magányban berozsdásodsz… – kattints ide az írásért!

feldmár

(Feldmár András)

Receptre kéne felírni ezt a filmrészletet mindenkinek! Kattints ide!

Te emlékszel az ÉBREDÉSEDRE?
Az egy olyan pillanat, amit soha nem felejt az ember. Mikor jöttél rá, hogy színészkedsz a világnak, vagy valakinek a világban? Ugyanúgy viselkedsz a szüleid társaságában, mint a barátaidéban? Mersz önmagad lenni, bárki van is a közeledben? Milyen érzés ha arra gondolsz, le kell vetkőznöd a strandon? Hogyan viselkedsz, ha nem lát a párod, és hogyan ha lát? Szerepet játszol mindenkinek, vagy senkinek nem vagy hajlandó felvenni az álarcot? Csak egy-két embernek esetleg? És ha igen miért? Ha nem, miért nem?
Szembe szoktál nézni ezekkel a kérdésekkel? 
Nagyon bátor dolog ezeket feltenni magadnak, és őszintén válaszolni is rájuk. 
Amikor hajlandó vagy pőrén látni magad, akkor kezdesz gyógyulni. Ez az első állomás. Lecsupaszítva állni a belső tükröd előtt és feltenni a kérdést:
Ki vagyok én valójában? Szeretem azt aki vagyok? Mit tehetek azért, hogy igazán, teljesen ‘szerelembe eshessek’ saját magammal? 
Muszáj, életfontosságú ezekkel szembenézni, és dolgozni azon, hogy önmagad legyen számodra a világon a legfontosabb. Nem másra figyelve, másokba kapaszkodva, hanem saját MAGadba.
Egyedül jöttünk, egyedül megyünk. Közben meg kell találnunk önMAGunkat, igazán, tisztán, szerelmesen…

(IDE kattintva olvashatsz bővebben saját “utazásomról” önmagam felé)
ITT találod a gyűjteményt Feldmár legjobb idézeteivel!
A legfontosabb szerelmi tanácsok legényeknek nagyapáinktól ITT!
45 megszívlelendő tanács, melyet hetente el kellene olvasnunk! Kattints IDE!
ITT és alatta, a képes ajánlóban számtalan jó személyiségtesztet találsz! Kattints!
Popper Péter 10 fontos tanácsa szívügyekben ITT!
Ha kapuzárási pániktól szenvedsz, ez a te olvasnivalód! 😀 Kattints ide!
21 Csernus mondat, ami ébresztőt fúj a nőknek ITT
Ezeket tanultuk meg az Ízek, imák, szerelmek-ből! Kattints ide!
A vérfarkas doki szókimondó válaszai a szexről – kattints ide és nevess velem!
Ismerd meg a férfiak agyban lévő “SEMMI DOBOZ”-t! Kattints ide!
Ha szerelem nélkül mész végig az úton, nem is éltél 
Müller Péter: Ha igazán szeretsz, sokféle szemmel látsz!
Müller Péter: Az igazi visszatér, ne félj! Kattints ide!
Müller Péter: Óvakodj attól a férfitól, aki nem királynőnek lát!

Szerző: Gini Papp – Zacc

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!