Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Egy szórakozóhely mosdójában talán sorsok változtak meg!

Előfordult már veled, hogy alkoholt fogyasztottál, majd vezettél?
Elmondom mi történt velem 32 éves koromban. Sosem felejthetem el. Egészen addig, sosem ittam úgy, hogy autóval tovább mentem volna. Majd egy este másképp történt. Elkeveredtem egy buliba, ahol 2 deci vörösbort fogyasztottam. Egy pohárkányi volt. Tényleg. Hittem, hogy éjjel 1-kor, ilyen mennyiséggel, a Jászai Mari tértől át tudok vezetni gond nélkül a Mammutig, ahol laktam. Egy 325-ös BMW-vel jártam, bika egy motorja volt. Hűvös nyári éjszaka… 

Már az indulásnál éreznem kellett volna, hogy talán nem szabadna autóba ülnöm, mert megbicsaklott a lábam a magassarkúmban mielőtt beszálltam, és éreztem, hogy a bor miatt mozdultam másképp. 2 deci, milyen ciki már, ha ennyitől beállsz? De pont ez a gáz, hogy nem érzed, hogy valami beállt benned… 

Beültem és automatikusan elkezdett dübörögni indításkor a Faithless. Sosem felejtem el. Insomnia. A kedvencem. Megvadultam tőle, és még ma is. Lenyomtam az ablakot és indítottam. A Margit-szigetig eljutni pár száz méter volt onnan, ahol parkoltam, de ott már legalább nyolcvannal mentem, mert tök üres volt volt a híd és egyébként is. A hűvös levegő tekerte a hajamat, lüktetett a mélynyomó és boldog voltam. Aztán a kanyarban defektet kaptam, innen csak arra emlékszem, ahogy egy kézzel, lazán, jobbra-balra próbálom mozgatni a kormányt, átvette bennem a vezetést a robotpilóta. Utólag visszagondolva, úgy csináltam, ahogy a nagykönyvben meg van írva mit tegyél defektnél. Szóval a bal kezem a kormányt mozdította ide-oda, jobbal a váltón voltam de éreztem, hogy nem vehetek vissza a sebességből hirtelen. Az járt a fejemben tisztán és élesen, hogy hamarosan a Dunába zuhanok, és logikáztam, mit kell tennem ahogy süllyed majd az autó.
Iszonyú gyorsan, hatalmasakat mozdulva mászott át a kocsi a villamos síneken, az éjszakának köszönhetően egy lélek se jött szembe. Ez volt mindenki szerencséje, mert valahogy megpördültem a hídon és az út bal oldalán landoltam méghozzá menetiránynak megfelelően. 

Teljesen megfordult az autó és amit akkor láttam meg életemben először, az út padkája jó magason volt, ami nem engedett bezuhanni vele a vízbe.

 

 

Az emberek azt hiszem kétféleképp reagálhatnak ilyenkor. Én azok közé tartoztam akik nem pánikolnak és sírnak, hanem akik úgy röhögnek, mint egy elmebeteg a hullámvasúton. Fél óráig röhögtem hangosan és hajtogattam, hogy ilyen adrenalin löketet életemben nem éreztem. Ennyi kellett, hogy a kevés emberből aki arra járt, megálljon mögöttem egy taxis és kiszálljon segíteni. Trailert hívott nekem, és megvárta velem. Beszélgettünk. Még akkor is nehezen hagytam abba a röhögést, amit az emberfeletti feszültség okozott bennem. (Érdekes módon egy rendőr sem jött arra több mint egy órán át, de reggel hallottam a hírekben ‘magamat’…)

Visszatekintve, tudom hányféleképp végződhetett volna a kis esti boros vezetésem…
Csinálhattam volna olyan balesetet is, hogy börtönben végzem, és örök lelkiismeret furdalásban. 
Mert a magabiztos nő, aki gyorsulási versenyekre járt vezetni, azt mondta bennem, hogy rohadt jól vezet, simán hazagurul. Lóf@szt. Kérlek alásan! Lóf@szt! NE higgy annak az öntelt kis baromnak, aki ezt mondja benned ha ittál!
Tanulj másoktól, ne a magad kárán – ahogy én -!

drink

Ha a halálos baleseted előtt szót válthatnál a másik féllel… Ezt látnod kell! Kattints ide!

Találtam ezt a videót – amitől emlékezni kezdtem -, amit látnod kell! Muszáj! 
Egy éjszakai szórakozóhely férfi mosdójában kijózanító dolog történik. A bedrinkelt tagok kézmosás közben felnéznek a tükörre, ahol megjelenik egy börtönlakó, és beszélgetést kezdeményez velük. 
Remélem érthető lesz számodra nyelvtudás nélkül is, de a videó alatt írok róla néhány sort azért…

Az elítélt, aki megszólítja a férfiakat egy 26 éves srác, aki 15 éves börtönbüntetését tölti azért, mert ittasan vezetve elgázolt és így megölt egy rendőrtisztet. Ő pontosan tudja milyen egyszerűen lehet ilyen helyzetbe kerülni, és szeretne segíteni másoknak azzal, hogy erre felhívja a figyelmüket. Miután kedvesen érdeklődik, hogy mit isznak, elmondja nekik, hogy egy négy gyermekes rendőrt ölt meg ittas vezetésével és emlékezteti őket, hogy van választásuk. Majd megkérdezi tőlük: “Szeretnél ma éjjel vezetni?”… 

A legszebb társadalmi kísérlet 4 percben ITT!

Szerző: Gini Papp – Zacc

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!