Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Te felismered a 82 éves színészt?

pierre

 

 

Fotó: Rex Features

“Ééééés… megfogom a tányért, feldobom a tányért, megmosom a tányért, pörgetem a tányért, leteszem a tányért éééés kész van a tányér…”

A magas ősz férfi felemás cipőben, bizony ő itt Pierre Richard, francia színész, aki 1967-ben állt először kamera elé. A világ 1970-ben ismerte meg őt egycsapásra, a Magas szőke férfi felemás cipőben című moziban. És ettől kezdve nem volt megállás: Gerard Depardieu-vel ontották a szórakoztató filmeket, így készült közös munkásságuk három meghatározó alapműve, a Balfácán, a Balekok és a Négybalkezes című film is. A csetlő-boltló, kétbalkezes fazon egyszer s mindenkorra ő lett.

Az utóbbi évtizedben Richard igyekezett kivonni magát a filmezésből, a César-díjjal kitüntetett színészt a mai filmkészítés már egyáltalán nem izgatja. Ennek ellenére a 2000-es években kilenc filmet forgatott, köztük három tévéfilmet. Egy ideig színházakban is dolgozott, a Szajnán álló lakóhajón élt feleségével, aztán vidékre költözött, nem messze gyerekkori birtokuktól. Ma már leginkább borászkodik, a Ch‰âteau Bel Evêque márkát nővérével együtt jegyzi,  a családi vállalkozás évente hatvan-nyolcvan ezer palackot exportál.

Richard háromszor nősült, két fia született, mindketten zenészek.
Pierre Richard Charles Léopold Defays, sokak kedvence már 82 éves.

Számomra a Félénk vagyok, de hódítani akarok lett tőle a kedvenc, amit már tinédzser koromban kívülről fújtam, és ma sincs ez másképp. A “két gatyó” vagy a “Stop, Nizzába mennék” szállóigeként működik nálunk ma is. 
Nem tudom ki, hogy van vele, nekem most sokkal jobban tetszik, mint fiatalon.

Felismered ezt a világhírű színészt? Kattints ide!

Szerző: Gini Papp – Zacc
(forrás: hirado.hu)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!