Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Végre elárulta a tapasztalt gazda miről ismered fel a jó görögdinnyét!

Imádom a görögdinnyét és gyanítom nem vagyok ezzel egyedül. És azzal sem, hogy megszállottan keresem, hogyan lehet megtalálni a leghatékonyabban a mézédes, lédús, teljesen érett darabokat. Ehhez valóban csak egy szakavatott gazda érthet igazán. Ők aztán lékelés nélkül is felismerik azonnal a legjobbakat. Míg mi orrba-szájba kopogtatjuk, forgatjuk, ők ránéznek és tudják. Na, de miből? Mutatom!

 

 

dinnye

A sárga folt, az úgynevezett “mezőfolt”, az a hely, ahol a görögdinnye pihent a földön. Az érett görögdinnye mindig krémes sárga vagy akár narancssárga foltos, nem fehér.

erezet

Keresd mindig az ilyen erezeteket rajta! A hálószerű, szürkésbarna folt azt jelenti, hogy a méhek sokszor beporozták a virágát. A sok beporzás édesebbé tette a gyümölcsöt.

lány

Sokan nem tudják, de a mezőgazdasági termelők nemek szerint tesznek különbséget a dinnyék között. Például a “fiúk” nagyobb, hosszúkásabb alakúak, és vizes ízűek. Míg a gömbölyűbb formájú “lány” dinnye nagyon édes.

méret

Válassz átlagos méretű gyümölcsöt, ne legyen se túl nagy, se túl kicsi. Kicsi vagy nagy, de a külső méretéhez képest nem lehet túlságosan nehéz, mert az azt jelenti, nagyon vizes.

farok

A száraz farkinca azt jelenti, a dinnye megérett. Azonban ha még zöld, valószínűleg túl hamar szedték le, és még nem egészen érett.

Ez történik a testedben a dinnyemaggal! Kattints ide!

Szerző: Gini Papp – Zacc
Forrás fifteenspatulas.com , thekitchn.com

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!