Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Magyar Retro: ezért eszik mérhetetlenül ősidők óta a magyar

A 70-es években készült rövid riportfilm arra keresi a választ, miért zabál a magyar.  A tudomány szerint a magyar közepes testalkatú és szikár. Ehhez képest a film szerint kihíztuk a tudományt. Érdemes végignézni. Változott valamit a helyzet?

 

 

retro5

De tényleg, milyen ember a magyar? Ezt az egyszerűnek tűnő kérdést az internacionalizmust hirdető Magyarországon először a hatvanas évek végén lehetett a sajtóban feltenni. A háziasszonyok szerint fáradt, szótlan és az otthoni munkában nem vesz részt. A püspöki kar szerint már-már kapitalista módon élvhajhász.

retro2

Van aki azt állítja nincsen ebben semmi titok, a szocializmus megtermelte a magyar számára a zabálnivalót, ezért pusztítunk annyit, mint a sáskák. Nem több ez, mint a jólét státusz szimbóluma.

retro7

És van, aki beismeri, esélye sincs arra, hogy félretegyen annyit, amiből lakást vehetne, ezért (bánatában) elzabálja a pénzét.

retro3

retro1

Ahány ember, annyi látásmód…

retro6

A sorozat első részéért kattints ide! “Magyar retro: Így dolgoztunk a szocializmusban” címmel

És mi változott napjainkra? Milyen tendencia mutatkozik meg az eltelt 40 év távlatából nézve? Bármilyen szürreális is, karácsonykor többnyire áruhitelt zabál a magyar. Zsíroskenyér hájat cipel, mert sokszor erre telik neki.
Bár jókat mulatunk egy-egy retró kisfilmen, azért valljuk be, marad egy csepp keserű íz a szánkban utána, mert úgy érezzük, szinte semmi sem változott, csupán kigyalogolt az országból egy rakás táváris. Ráadásul lelki szemeim előtt megjelentek a 2016-os választópolgárok, akiknek zöme pont olyan fogalmatlan, mint a film végén négerező néni. Röhögünk, röhögünk, de ők is ott lesznek, méghozzá a szorgalmasak között, reggel 9-kor. 

“Döntöttem! Legyen tánc meg zárcsökkentés, kell a zösszefogás, deviszont a népé is! Emlékszel még ezekre a mondatokra? Nem??? Azonnal kattints ide, ki ne maradj ezekből a választókból és képviselő jelöltekből. Könyörgöm! 😀

Szerző: Gini Papp – Zacc

Ha tetszett oszd meg te is, és nézz szét az ajánlóban hasonló bejegyzésekért:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!