Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Mindennap ezzel a hajléktalan nővel ebédel az öltönyös srác!

Az elmúlt hetekben minden nap találkoztam Amy Joe-val a Pine Street és S.Orange ave sarkán (Amerika, Orlando). A belvárosban dolgozom, és a mindig a város körül mozgok. Szinte mindig öltönyben járok, ezért gyakran kérnek tőlem pénzt hajléktalanok, de Amy Joe ezt sosem tette. Mindig csak rám köszönt: “Jó napot Uram, legyen gyönyörű napja, az Isten áldja meg Önt!” – mondta, és mosolygott, meséli Greg Smith a facebook oldalán.

 

 

love

Greg és Amy

Az egyik kedvenc írásom a témában itt!

A férfit kíváncsivá tette Amy személyisége. Az a kedves visszafogottsága, az optimizmusa, érdekelni kezdte miért nem tolakodó, hiszen látszott, hogy az utcán él, és rászorulna a segítségre. Greg meghívta őt ebédre, és ez lett a kezdete annak, hogy azóta minden kedden ezt teszik. Az első alkalommal egy órát beszélgettek arról, hogyan tud ilyen pozitív életszemlélettel élni a nő, noha semmije sincs. Ezenkívül arra is fény derült, miért lett hajléktalan. Kiderült, hogy Amy soha nem tanult meg olvasni, egyszerűen nem tanította meg rá senki. Nyilvánvaló, hogy ezért munkát is igen nehéz találnia. 

Azt is elmondta, hogy a pénzből, amit az utcán összegyűjt, könyveket kölcsönöz a helyi könyvtárból hogy ezekből tanuljon meg olvasni, ahelyett, hogy ennivalót venne.  Inkább megtanul olvasni, hogy talán munkát találjon, minthogy egyen!

– Nekem van családom, fantasztikus szülőkkel áldott meg a sors, akik mindenben segítettek, bármit is akartam elérni. Amy Joenak azonban ez nem adatott meg. Úgyhogy most nemcsak együtt ebédelünk, hanem együtt tanulunk is, én tanítom őt olvasni. Egy hétre kiveszek egy könyvet a könyvtárból, ezt kedden együtt olvassuk és a hét többi napján ő egyedül gyakorol. – meséli Greg.

– Ezt az üzenetet nem azért írom le, hogy sajnálják Amy Joet vagy, hogy magamat dicsérjem. Azért írom le, hogy ezáltal másokat inspiráljak, hogy segítsenek embertársaikon.

Nagyon sok Amy Joehoz hasonló ember van, nem biztos hogy pont hajléktalanok, vagy éheznek. Ez lehet egy családtag, vagy barát is.

Gyakran elég egy barátságos köszönés vagy egy mosoly is.

– Nagyon szerencsés vagyok, hogy jól keresek, tudok Amy Joenak segíteni és ezt is fogom tenni. Ha Önt is meghatotta ez a történet, lájkolja és ossza meg barátaival. Ha nem, akkor persze az is rendben van. Soha nem tudjuk viszont, mit tehetünk embertársunkért, amíg meg nem próbáltuk. Ki az Ön Amy Joe-ja? – buzdít bennünket is Greg, mert ő már tudja, sokkal többet kap ebből a kapcsolatból, mint amennyit adott…

Kattints ide és válogass a blogban – hajléktalanokról szóló – cikkek között!

Illúzió blogomon szintén találsz a témában cikkeket. Kattints ide!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!