Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Retro: Újra néznéd a Familia Kft sorozatot? Tessék!

esztergalyos

 

 

A Família Kft. létrehozása Gát György és Szurdi Miklós nevéhez fűződik – 1991 és 1999 között forgott, összesen 385 rész készült belőle. Médiatörténeti jelentőségét az adja, hogy ez volt hazánkban az első szitkom, azaz az egy helyszínen játszódó szituációs komédia. A Szép család és Kövérék életét bemutató szériába eredetileg nem ikreket terveztek, ám Spáh Károly és Dávid annyira megtetszett az alkotóknak, hogy végül átírták a forgatókönyvet. Az epizódok részben a szponzoroknak köszönhetően készültek el, ezért is van annyi termékelhelyezés a sorozatban, ami akkor még külön figyelmeztető szöveg nélkül megengedett volt.

familia

(femina.hu)

“A Szép családnak, valamint szomszédainak, barátainak és ismerőseinek mindennapjait bemutató sorozat humorban rendkívül gazdag, mulatságos kalandokkal, szerelmekkel, veszekedésekkel és megható kibékülésekkel teli történeteit láthatják a nézők” – olvassuk a felkonfban.

Ezzel szemben abszolút megosztó sorozatról beszélhetünk, mert voltak akik szerint cseppet sem humoros Esztergályos “eddig-eddig-eddig vagyok”-ja, és nem volt számukra irritálóbb a Spáh ikreknél. Én brutálisan utáltam az erőltetett, mű nézői aláröhögést, és a rengeteg reklámot.
Sokszor épp vendégségben voltunk és, ha tetszett, ha nem, megnéztük. 
Az emlékeimet félretéve kattintottam rá a sorozat első részére, amikor rábukkantam.
Most sem mondhatok mást. Mint a pacal, vagy imádod, vagy utálod, ezt turkálni nem lehet.

Az első három rész, hogy ízelítőt kapj. Alatta a sorozat összes részének linkje!

A sorozat összes részét IDE kattintva nézheted meg!

Ajánlom a témában még ezeket is:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!