Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Müller Péter: “Ez nem valódi szeretet, csak tapadás, ragaszkodás, kizsákmányolás”

Bénító tud lenni az a kapcsolat, amelyben szerepet kell játszanod. Igaz ez olyan barátságra is, mely már csak a másik zsarnoki személyisége miatt van életben. Amiből nehezen vagy képes szabadulni, mert nem tudsz konfrontálódni. Van egy nagyon rossz hírem számodra! Ha nem vagy képes lebontani magadról az ilyen kapcsolatokat, akkor ez az egyik életfeladatod. Az pedig azt is jelenti, hogy mindaddig visszaköszön hozzád, amíg meg nem tanulod kezelni őket. Amíg már nem mész tönkre bennük, hanem időben lefejted magadról a csápokat, és gyorsan eltemeted, habozás nélkül. Szabadnak születtél, nem azért, hogy valaki elnyomása alatt, önmagad árnyékaként létezz! Lépj hát ki a fényre!

 

 

Müller Péter sorai megerősítések lehetne számodra ebben:

“Ha azt kérdezed, igazi szeret köt-e össze egy másik emberrel, kérdezd meg magadtól: Mennyire vagyok szabad ebben a kapcsolatban? Ha nem vagy szabad, akkor ez nem szeretet, csak ragaszkodás.

div

A valódi szeretetben szabad vagy. És boldog. És a másik is az. Ha nem, akkor ez nem valódi szeretet, csak tapadás, ragaszkodás, kizsákmányolás. Ez vonatkozik szerelemre, párkapcsolatra, barátságra, bármilyen szeretetre, mely a másikkal összeköt. Teljesen mindegy, hogy te ragadsz rá, vagy ő ragad rád, ha úgy érzed, hogy hozzá vagy kötve, vagy ő tehozzád, s nem működnek a szárnyaid, akkor ez nem szeretet, hanem kizsákmányolás. Az igazi szeretetben nincs erőszak, nincs függés, nincs önzés. Lehet, hogy te vagy önző, lehet, hogy ő. Lényegében mindegy. Ha nem repülsz a jelenlétében, ha ő nem hagy szabadon repülni, vagy te nem engeded őt, ha úgy érzed, hogy a másik tapad hozzád rád, vagy te tapadsz őrá, tudd, hogy ez a kapcsolat túlélt, vagy sohasem volt igazi.” 

(forrás: life.hu)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Lászlóné Bóka says:

    Müller Péter üzeneteit nagyra becsülöm


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!