Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Gyerekeket szállít haza a klinikáról karácsonykor ingyen a jószívű taxis!

Néhány napja olvashattál a harkányi éttermek jószívű, karácsonyi kezdeményezéséről (kattints ide!), és ma egy olyan férfiről szól a hír, aki szintén lélekemelő dologra szánta el magát. A két kezdeményezésben az a közös, hogy szeretnék országos szintre bővíteni a kihívásukat. 

 

 

del

(fotó: delmagyar.hu)

A szegedi Berinszki Zoltán taxisként keresi a betevőjét. Felajánlotta, hogy szenteste több  kisgyereket is hazaszállít a klinikáról, ha azért kellene csak bennmaradniuk, mert a szüleiknek nincs pénzük útiköltségre. 

– Tudom, milyen borzasztó egy gyereknek, ha karácsonykor benn kell maradnia a klinikán – mondta Berinszki Zoltán –. Ha az orvosok úgy látják, hogy hazamehetnének akár csak néhány órára is, de a szüleik nem tudják őket az anyagi lehetőségük miatt elvinni, ebben segítenék.
 
Ha nem hagyhatják el a klinikát, akkor pedig a szüleiket és a testvéreiket viszem hozzájuk. A lényeg, hogy szenteste együtt legyenek a családok.

Berinszki Zoltán elmondta, személyes indíttatás miatt szeretne segíteni. A kislánya 2006 végét a klinikán töltötte. Egy vírus miatt lebénult.

– Akkor még csak 7 éves volt. Benn kellett töltenie az ünnepeket a klinikán. Azon a szilveszteren nagy bulit szerveztek a Kárász utcán, ahol rengeteg lufi volt. Másnap reggel a szervezőktől elkértem a még ép léggömböket. Volt vagy negyven. Tele volt velük a taxim. Bevittem a kislányomnak a klinikára. Ő pedig szétosztotta a kis betegtársai között. Soha nem felejtem el azokat a mosolygós kis arcokat! – mondta könnyeivel küszködve az apuka. A kislánya, aki már 15 éves, egy év küzdelem után meggyógyult. Ma már csak egy rossz emlék a bénulás.

ber

(fotó: delmagyar.hu)

– A következő évtől kezdve ajándékokat gyűjtöttem a klinikán karácsonyozó gyerekeknek. Napjainkban szerencsére sokan gondolkodnak hasonlóan, így arra gondoltam, hogy ezentúl más módon segítek. Egy éve már főállásban taxizok. Ezért gondoltam úgy, hogy a hazaszállításban segítek. Ha csak 1-2 órát lehetnek is a gyerekek otthon szenteste, az biztosan erőt ad a gyógyulásukhoz, felépülésükhöz. Ez lesz a legszebb ajándék nekem karácsonykor!

Berinszki Zoltán szeretné országos mozgalommá szélesíteni az akcióját.

Már egy másik szegedi taxis és néhány magánszemély is csatlakozott hozzá, valamint egy debreceni és egy fővárosi kollégája is felajánlotta a segítségét. A Facebookon néhány napja létrehozta a Taxisok a gyermekekért nyílt facebook csoportot, oda várja a felajánlásokat és a kéréseket.

(forrás: delmagyar.hu)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!