Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Rácsavarják a fedelet a polipra, szájtátva nézed mit csinál ezután!

A polipok lenyűgöző teremtmények. Több szakértő szerint is a legintelligensebbek az összes gerinctelen állat közül. Így nem meglepő mi történik egy kis polippal, amikor bezárják őt egy befőttes üvegbe. Miután a fedelet szorosan rácsavarják, a polip tervezni kezdi a menekülést. Ez a figyelemreméltó videó tökéletesen jeleníti meg ennek a lénynek az intelligenciáját.

 

 

 
Tanulmányok kimutatták, hogy a polipok éppúgy tanulhatják a figyelem összpontosítást, mint mi. Képesek megoldani problémákat, pont most láthattad, hogyan menekülnek szorult helyzetből. Ügyesen alkalmazkodnak a környezetükhöz, nagyon jó rejtőzködők. Leginkább azért, hogy ne váljanak élelmiszerré, és persze, hogy ők maguk zsákmányra találjanak. A cápáktól tartanak főként, gyakran permetezik szemen őket, hogy megzavarják a ragadozó látását. Az első gerinctelenek, akik láthatóan “eszközöket” használnak védelemre, például amikor tudatosan egy kagyló mögé bújva figyelnek.
Talán a videó benned sem hagyott kétséget afelől, hogy az egyik legokosabb lény a bolygón, a polip.
Mivel nem vagyok vega (vegán meg főleg nem) nyilvánvalóan fotelharcos duma lenne, hogy ne edd meg őket. Én egyrészt nem szeretem a “tengergyümölcseit”, másrészt nagyon felkavarna a tudat, hogy egy ilyen értelmes lényt kajálok be.  Mégis amit az alábbi videóban láttam, az némiképp sokkolt. Az új “divat” a polip – gyakorlatilag – élve elfogyasztás. Van baj ezekkel a koreaiakkal…

A csikóhal apuka szülését látnod kell egyszer! – kattints ide a videókért!

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!