Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Mesevilággá dermedt Horvátországban a Plitvicei-tavak vidéke

Idén nyáron jártam először a Plitvicei-tavaknál, még mindig keresnem kell a szavakat rá. A Horvátországban található tórendszer Európa egyik legszebb természeti látványossága, ezt biztosan mondhatom. Egy völgyben terül el, buja erdők ölében. A Nemzeti Park 1979-től az UNESCO Világörökségi listáján is megtalálható. Ez talán már garancia is lehet arra, hogy egy kis paradicsomba cseppenünk, ha meglátogatogatjuk.

 

 

Horvátország 7 Nemzeti Parkja közül a legjelentősebb. Területe 295 km2, ebből a tavak felülete 2 km2. 190 – 200 vízesés köti össze őket. Bármilyen évszakot is válasszunk a kiránduláshoz, mindenképpen különleges élményben lesz részünk. Tavaszi olvadáskor megduzzad a patakok vize, nyáron zöldell a táj, míg ősszel az ezerszínű természet tárul elénk. Aki pedig télen szánja rá magát a Plitvicei-tavak megismerésére, igazán egyedi látványra számíthat, hiszen jég borít mindent, csipkefüggönyként tárulnak elénk a vízesések.

Mario Maindl osztotta meg facebook oldalán idén január 25-én készített fotóit, ami mellett nem mehet el az ember csak úgy. Egyszerűen lélegzetelállító csodák köszönnek vissza ránk a képekről.

És egy kis nyári Plitvice, hogy lásd mi dermedt festménnyé a téli világban:

További ajánlataim a témában:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!