Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Szívbemarkoló ahogyan újraélesztik az újszülöttet! (videó)

A szíriai bombázások kellős közepén jött világra egy kisfiú, aki, mint egy rongybaba, szívhang nélkül, élettelenül került át egy másik asztalra, míg édesanyját az orvos összevarrta. Természetesen azonnal nekiálltak az újraélesztésének, kézzel pumpálva szívtájékát. Míg az orvos továbbra is az édesanyával foglalatoskodott, a műtős fiúk folytatták a küzdelmet a kisbaba életéért. A maszkos lélegeztetést hamar feladták, mert nem reagált rá. S amikor már úgy tűnt nincs tovább, megpillantották a köldökzsinórt pulzálni, szívmozgás jele érkezett végre.
Az újraélesztési protokoll szerint – gondolom – adrenalint fecskendeztek be, hogy beindítsák a keringést, majd tovább adagolták számára az oxigént. Amikor rózsaszínűbbé vált a kicsi bőre, fejjel lefelé tartva dörzsölték tovább, és a kibírhatatlanul hosszúnak tűnő procedúra  eredményeként a kicsi végre kinyitotta a szemét és felsírt!

Ám, mintha érezné, hogy a pokol tornácára, Szíriába született, visszaszunnyadt. Megmentői továbbra sem hagyták sorsára és addig dörzsölték, amíg el nem érték nála a kellő érdeklődést a földi élet felé. Az orvos, aki addigra bezárta az édesanya hasát, fáradtan, de láthatóan nagy megkönnyebbüléssel vette tudomásul, hogy a kisfiú életben van. Elkínzott lábairól lehúzták a csizmát, a babát bebugyolálták, és az élet ment tovább.

Vajon milyen feladatokkal érkezett ez a csöppség a bolygóra, hogy nem adta fel a küzdelmet, és 20 perc (!) után mégiscsak belépett az életbe? És milyen szövetség lehetett odafent köztük, hogy a szokásos 5 perc után nem adták fel az életéért vívott harcot segítői? 

 

 

 Több, mint 26 millióan izgulták végig a következő képkockákat. Talán csak ezért jött? 26 millió szívbe lopni a meghatottság, szeretet, összetartozás érzéseit?További szívmelengető bejegyzések a témában:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!