Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Egy dolgot kér csak a váci úti Tesco melletti fóliasátorban élő hajléktalan nő!

Kedves Mindenki! Pár hete gondolkozok azon, hogy megosszak Veletek egy történetet. Minden reggel mikor dolgozni jövök, látok egy fólia sátrat és azon gondolkozok, hogy vajon él-e benne valaki és ha igen, akkor miért került oda, mi történhetett, tudok-e esetleg valahogyan segíteni stb…

 

 

2 héttel ezelőtt rászántam magam és odamentem! Mondtam, hogy jó reggelt, hoztam reggelit. Egy elég félénk hang szólt vissza, hogy köszönöm. Majd ez ment napokig, mire, kíváncsi lettem, hogy oké, hogy viszek reggelit majd minden nap…., de ki lehet odabent.

Egyik reggelt, ahogy szoktam, megint vittem a reggelit és leguggoltam a fólia sátor elé és próbáltam beszédbe elegyedni. Egy nagyon kedves, félénk, visszahúzódó kis hölgy, volt/ van odabent, aki több éve az utcán él. A lehetőségeihez képest, ápolt.

Napok óta próbálok rájönni, hogy- hogy történhetett ez meg vele….és ami a legfurcsább! ELFOGADTA A SORSÁT! Teljes mértékben beletörődött, hogy Ő itt él. Egy panasz sem hangzik el a szájából! Kérdeztem miből él….mondta, hogy heti kétszer 6 órára eljár takarítani, kérdeztem, hogy hogyan tud tisztálkodni, mondta, hogy itt a fólia alatt szokott mosakodni! De könyörgöm, abban a fóliában az ég egy adta földön a pokrócon kívül nincs semmi!

Kérdeztem Tőle, mit szólna ahhoz, ha lefotóznám és feltenném a világ hálóra, hátha valaki még tudna segíteni! Először nem tetszett neki a dolog, de végül beleegyezett. Megkértem arra, hogy fogalmazza meg, miben tudnánk neki segíteni. Tudjátok mi volt a válasz??? Az, hogy úgy sem hiszi, hogy neki bárki is segítene. A szívem majd ki csordult!

Egy dolgot fogalmazott meg, hogy:

Szeretné megtalálni a családját!

Természetesen azt gondolom, hogy mindezeken túl, ha BÁRKI tudna BÁRMIVEL segíteni, kérem tegye meg! Sajnos mobilon nem lehet Őt elérni, mert nincs hozzá kártyája?!

Ahol megtaláljátok Őt, az a XIII. kerület, a váci úti Tesco-nál. Egészen pontosan, Madarász Viktor utca 47-49. Madarász Irodapark mellett található GYM CITY OFFICE PARKOLÓJÁBAN.

Hálás Köszönet Nektek! Közösen Sikerülhet Segíteni másnak!!

(Az üzenet Molnár Krisztina facebook oldalán látott napvilágot)

A Zaccon található írások hajléktalanokról
Az Illúzión pedig itt találod őket

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!