Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

13 dolog, amivel minden testépítő küzd az életében

A testépítés az áldozatok, fegyelem és öntudat játéka. Olyan emberek játsszák, akik képesek testalkatukért cserébe lemondani a normál élet luxusáról és sorozatos áldozatot hozni érte.
A testépítő életmód megkövetel egy fizikai, érzelmi és pszichológiai kondíciót is. 
A legtöbb ember számára nem kihívás például egy hétvégi nap. Kanapén telik általában, pizzával, pattogatott kukoricával, sörrel, bármivel, amit megkívánnak. Videó játék, kedvenc filmek, egyszóval lazulás.

Ezzel szemben a testépítő életmód mindennapi küzdelem, mert a formáját, méretét tartani, vagy alakítani kívánja.

 

 

A testépítő tehát mindennap megküzd azzal, ami a több ember számára nem kérdés.
Mik ezek pontosan?

A konditermek legkreatívabb szerzeteiről készült sorozat első részét itt találod!

1. Csalni vagy nem csalni?

Kihívás, hogy nem ehet “normális” ételt. Amit az emberek rendszeresen fogyasztanak, azt ő csak nézi. Mindannyian tudjuk milyen emberfeletti küzdelem lehet ez. Ezért néha talán beiktat egy úgynevezett ‘csaló’ napot, amikor eszik olyasmit is, amit amúgy még álmában sem tenne. És ezután jön az érzelmi nyomás, a bűntudat.

Balettozó testépítők – ezt a videót látnod kell!

2. Rá illő ruházatot találni

Cseppet sem egyszerű, hiszen nem ilyen alkatra készül a konfekció. Kihívás számukra megfelelő ruhát vásárolni. Sokszor inkább varratniuk kell. Mert ugye hogy néz az ki, ha valahol felemeli a karját és végigreccsen az ing rajta?

Vállalhatatlan konditermi szerzetek című, kétrészes sorozat

3. Itt van tehát az újabb kihívás: hol vegyen magának ruhát?

Kérdezném én: a Synthol-szörnyek hol kapnak magukra ruhát?!

4. A legnagyobb kihívás talán a mindannyiukat fenyegető testképzavar, vagy Body Dysmorphia

Igen, a kihívás, amellyel minden testépítő megküzd, a soha véget nem érő éhség arra, hogy egyre nagyobb és nagyobb legyen. Ez egy valódi harc, ülni a tükör előtt és mérlegelni, fejlődött-e valamennyit és ha igen, miért ilyen keveset. Igaz? Ezt az állandó nyugtalanságot minden bodybuilder ismeri és küzd az ezzel járó fizikai, szellemi és lelki stresszel, napi rendszerességgel.

Gyúrunk vazze?! – kattints át erre is

5. Kalóriaszükséglet számolás

Döbbenetesen sokan gondolják azt, hogy a kalóriákkal való játszadozás, azok számolgatása egy megfelelő étrendi alapvetés. Nem tudnak továbblépni annál, mint hogy kizárólag a napi kalóriabevitelüket és kalóriaszükségletüket számolják. A legnehezebb feladat, enni valami igazán jót, ami hozzájárul az izomnövekedéshez is.

És itt vannak ők, akiknek lövésük nincs miért vannak konditeremben!

6. Állandó éhség

A játék neve: éhség. Az a testépítő, aki belövi magának, hogy egy adott versenyre vagy mondjuk nyárra leszálkásodik, és tiszta izmot épít, éhezni fog. Valószínűleg hónapokig fogja azt álmodni, hogy egy nutellától csöpögő, gőzölgő palacsinta hegyet fal be, miután végzett a disznótorossal. Ezt egyetlen testépítő sem tagadja.

Paralimpikonok adtak életre szóló leckét a konditeremben lévőknek!

7. Szégyenérzet a kalória számlálás miatt

Nem elég a frusztráló számolgatás és éhség ennek tetejében még ott van a szégyen, vagy bűntudat is, amit a rokonok miatt érez. A családtagok, közeli hozzátartozók általában aggódnak, amikor hirtelen változni kezd a teste, és veszélyesnek tartják a nagy súlyváltozást. Ha ezt nem képesek tudomásul venni, egy ideig kerülni fogja a nagyit vagy a szülői házat, mert a feszültségre nem szeretné még ezt is rápakolni.

78 éves vegán testépítő motivációs üzenete!

8. A kis pénisz még kisebbnek látszik a test növekedésével

Ja, ego-gyilkos érzés, hogy míg minden testrész arányosan növekszik, a pénisz marad. Minden alkalommal kisebbnek látja, amikor a tükör elé áll. 

Idősnek érzed magad a sporthoz? Fegyencedzés 64 évesen!

9. Menetrendszerű evés és edzés

Mindenki megtanul főzni, amikor testépítővé válik. Nagy mázlija van, ha a társa készíti számára az ételt, mert a testépítés legrosszabb része az a menetrend, amiben folyamatosan attól retteg, hogy kimarad egy étkezés, vagy közbejön valami halaszthatatlan és nem jut el az edzésre. Aztán még ott van a feszültség azért is, mert kimarad a társadalmi életből. A barátaival való lógás helyét átveszi a konditerem.

Arnold Schwarzenegger 6 tanácsa az élethez ITT!

10. Hiányoznak a kedvenc ételek

Ezért van szükség időnként a ‘csaló’ napra. Ha a tömegnövelő időszak leáll, és itt az ideje a szálkásításnak, újra bekövetkezik a rémálom. A kedvenc ételektől el kell búcsúznia. Hatalmas fegyelmet kíván meg ez. 

Találkozz az 50 éves hajléktalan testépítővel! Kattints ide!

11. Hát vakarás vagy haj igazítás

Egy bizonyos méret felett bizony gondot okoz a haj megigazítása, a hát megvakarása is. És akkor a sokszor kínzóan fájdalmas izomlázról még nem is beszéltünk.

Egy elképesztően jó motivációs videót találsz ide kattintva!

13. Amitől a görény is sírva menekül: protein fingás

Csendes gyilkos a konditeremben. A testépítő küzdelmeinek egyik ádáz tagja. A protein fingat, mondjuk ki. Emellett sorra nyomja a tejsavó fehérje turmixokat méghozzá koncentrátumban. Emellett sok párolt zöldség is lecsúszik. Kísérletezés az élete a szelek mentén, hogy mivel tudná csökkenteni az égést, amit ez okoz.

                                                 *                         *                          *

A több mint tíz részesre duzzadt “Megdöbbentő fotósorozat, hogy megnyugodj, így vagy tökéletes!” sorozatom minden része rendkívüli népszerűségnek örvend, mert kordokumentum.
Manapság, amikor már 6 éves gyerekek küzdenek testképzavarral a médiának köszönhetően, szeretjük levetkőztetni, és csupaszon látni a retusált képeket. Statisztikák szerint, Magyarországon 30.000 evészavarral küszködő ember él. Ide sorolhatjuk alaphangon az anorexiát, bulimiát, a falásrohamokkal küzdőket, és akik testzsír fóbiások. Ez alól a férfiak sem kivételek, bármilyen furcsa. Őket jellemzi mondjuk a túlzott testedzés, egészségre ártalmas szteroidok szedése.  Bár inverz anorexiának nevezzük a férfias testképzavart is, amikor hiába minden izom, Ő csoffadtnak látja magát.

A második rész csak velük foglalkozik, (kattints ide érte!) 

(inspiráció: fitnessandpower.com)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!