Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Hétvégén irány a tulipán és nárciszszüret a Balaton partján!

Két héttel ezelőtt bebarangoltuk Tihanyt a zöld turistajelzés mentén és még azon is túl. Mondhatom, bejártam az egész települést. A türkizkék Balatont csodálva pusztítottam az első tejfölös-sajtos lángosomat és elnyaltam a szintén szezonnyitó levendula fagyimat az Apátság lábánál.

 

 

A Kőröshegyre már beköszöntött az igazi tavasz, és ez fantasztikus programokat biztosít számunkra. Első lépésünk lehet a kikelet és megújulás felé hétvégén a Szedd magad tulipán és nárcisz akció!

A Kőröshegyi Levendulást 5 éve alapították a Balaton déli partján, Balatonföldvár közelében, Kőröshegyen. 2012 óta gondozzák, nevelgetik a gazdaságban ezeket a gyönyörű, egészséges virágokat. Már a levendula szedés is léleksimogató program volt, nagy örömünkre tengernyi színes növénnyel is betelepítették a környéket.

Minden évben pontos ajánlót hozok a Levendula hetekről, itt találod a tavalyit.
Időben foglak értesíteni a 2017-es menetrendről!

(fotó: Kőröshegyi levendulás facebook oldal)

Kétség kívül megérkezett a tavasz, hiszen hazatértek első fecskéink, gólyáink, virágzanak a cseresznyefák, és a színpompás vadvirágok. Kőröshegyen is bimbóznak már a tulipánok és nárciszok.   

Amint Facebook-oldalukon írják:

Már nyílnak nálunk a tulipánok és nárciszok! Ha lenne kedved körülnézni a birtokon, megismerkedni velünk, szeretettel várunk virágot szedni április 8-9-én, illetve a húsvéti hosszú hétvége minden napján 10 és 17 között.

A belépés ingyenes, a tulipán és nárcisz fajtánként eltérő áron lesz megvásárolható.

Az idei évtől szeretnék mindenkivel megosztani levendulabokraik virágait és a birtokról látható csodálatos balatoni panorámát is.

Júniusban minden levendula imádó saját kézzel arathatja majd a balatoni levendulát is, felfedezve a környék természeti szépségeit.

Itt csatlakozhatsz a Levendulás által meghirdetett eseményhez!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!