Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

622.000 forintot kínál egy olasz falu, ha odaköltözöl!

A 394 lelket számláló Bormida polgármestere nagy döntést hozott! 2000 Eurót, azaz 622.000 forintot kínál annak, aki hajlandó odaköltözni a lassan elnéptelenedő hegyvidéki faluba. És ez még nem minden. Az albérleti díjat 50 Euróból, azaz 15.000 forintból úszod meg! – írta a The Guardian.

 

 

Fotó: tripmondo

Fotó: pinterest

Fotó: Siegfried Modola / Reuters

Daniele Galliano polgármester amellett kötelezte el magát, hogy nem engedi szellemvárossá válni a települést. A tengerszint felett 420 méter magasságban található városka az észak-nyugati Liguria tartományban helyezkedik el. A csábító kezdeményezéssel életet szeretne lehelni a faluba, melynek lakossága az elmúlt években csak apadt. Az elmúlt évtizedekben a legközelebbi nagyvárosba, Savonába vagy azon túl vállaltak munkát a falubeli fiatalok. 

Fotó: Flickr


Fotók: comune.bormida.sv.it

“Nagyon barátságos kis közösség vagyunk, magasan a hegyekben, de nem messze a tengertől. Ragyogóan tiszta a levegő, tökéletesen adott minden az egészséges életmódhoz” – mondja Galliano a facebook bejegyzésében -.  A városban négy étterem, egy hotel van. Oddone Giuseppe, a város egyik éttermének igazgatója imád ott élni, azt mondja az élet egyszerű, természetes és kiszámítható. Vannak erdők, sok kecske, templom és rengeteg jó étel. Teljesen stresszmentesen élnek. 

Fotó: static.panoramio.com 

Fotó: google.earth

Fotó: hotelroomsearch.com

Fotó: tripadvisor.com

Fotó: justigo.co.za

Fotó: justigo.co.za 

Egy egyszerű kis videót találtam, amiben iskolás mutatják be településüket röviden. Nem túl látványos de némi betekintést enged.

2017. júliustól lesz fent az önkormányzat honlapján a jelentkezéshez szükséges infó: ITT!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!