Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

2 perces videón a nők 28 napos ciklusa

EGYETLEN nő sem élvezi azt, hogy menstruál, ezt azért tisztázzuk mindjárt az elején. Szokták őket vigasztalni olyan maszlaggal, hogy ez az egészség jele, juhé, nagylány lettél, ötvenen túli nők mondogatják, hogy bárcsak még én is menstruálnék – az igazság azonban az, hogy senki se élvezi. Bizonyos esetekben persze lehet neki örülni (mondjuk, ha egy kiszakadt gumi után pánikoltok), de alapvetően ez a nők számára teher, kötelesség és semmi egyéb. Így aztán másra sincs szüksége, mint egy adag lelkiismeretfurdalásra, amiért nem tudja pár napig játszani neked a szexistennőt.

 

 

Ezeket a szokásait egy nő se vallaná be a férfiaknak (ide kattintva!)

23 pillanat, amikor a nők is fákingolnak

A 28 napos ciklus olyan a nő számára, akár egy hormonális hullámvasút. A tüszőrepedés (a petesejt kilökődése) félidőben, azaz a tizennegyedik napon következik be. Sokaknál ez az időszak is kellemetlen mellfeszüléssel, hőhullámokkal, hangulatingadozással jár – a pasik meg pláne nem értik, hogy ha nem is menstruál a nő, miért hisztis. Tulajdonképp ez a rúzsos pitbull szakasz.

Maga a menstruáció csak kevesek számára fájdalommentes. A vérzés megindulása előtt a szervezet vizet tart vissza, hogy ne dehidratálódjon a menstruáció alatt – ez azzal jár, hogy a nők többsége puffadtnak, „dagadtnak” érzi magát, ami rányomja a bélyegét a hangulatára. A mellek feszülni, fájni kezdenek, nem esik jól az érintés (nem, az olyan érintés sem!), a felszabaduló hormonok hatására pedig a kedélyállapot őrült libikókázásba kezd. Ilyenkor van, hogy zokogni kezdünk a Babe, a kismalac hatodik ismétlésén, elküldjük a postást az anyjába, mert csúnyán nézett ránk, és földhöz csapjuk a tányért, ha nem dicséred meg a vacsorát.

Így változik meg a nők élete 30 éves koruk után (képregény)

És ez még csak a kezdet. Képzeld csak el, hogy 4-8 napon át folyamatosan vér folyik a péniszedből, ami ráadásul irtózatos görcsökkel jár! Ez már egyszeri esetben is sokkolónak tűnik – na, mi minden hónapban átéljük. Azzal a tudattal indulunk el otthonról, hogy ha útközben valahol nem tudunk tampont vagy betétet cserélni, mivel takarjuk majd el a vérfoltos hátsónkat. Kombinált fájdalomcsillapítókat szedünk, hogy kibírjuk a fájdalmat – amik miatt álmosak és tompák vagyunk – és nyűgösek, ha mégsem tökéletes a hatás. Legszívesebben óránként letusolnánk, és – különösen az első két napban – ki se mozdulnánk nemhogy a lakásból, de még az ágyból se. Vannak, akiknél extrém tüneteket okoz a menstruáció: szédülés, ájulás, migrén – na, ez már tényleg nem vicces.

18 képregény kockán láthatod a lányok életét – sorozat első részéhez érkezel, ha ide kattintasz!

Hidd el, az, amit a tamponreklámokban látsz (a fehér nadrágban stage divingoló modell), kamu – vagy nagy mennyiségű morfiummal vették fel. A valóság az, hogy a nők jelentős többsége ilyenkor nyugalomra vágyik. Fizikailag fekvésre, összekucorodásra, forró fürdőre és meleg paplanra – lelkileg pedig összebújásra, kedvességre, egy kis kényeztetésre. Úgy is mondhatnánk: a menstruációs hét nagyszerű időszak arra, hogy a párkapcsolatnak egy másik dimenzióját éljétek meg. Azt, amelyiket a szokásos szexualitás esetleg háttérbe szorítja. Légy elfogadó, megértő a barátnőddel. Nincs annál bicskanyitogatóbb, amikor egy férfi élcelődik, hogy na, látom, menstruálsz.

14 probléma amit a szinglik érteni fognak 😉 Kattints IDE!

A nők ugyanis NEM önszántukból választották ezt a biológiai állapotot – és igen, a hormonális-hangulati ingadozás is biológiai állapotnak számít, így senkinek sem kellene gúnyt űzni abból, amiről nem tehetünk. Ahelyett tehát, hogy becsapnád az ajtót és további negatív érzéseket okoznál a menstruáló barátnődnek, légy együttműködő, és segíts átvészelni neki ezt az időszakot. Különben tényleg előbújik a hárpia.

A házas kámaszutra képregényt ki ne hagyd, kattints IDE! 😀

Egyébként, ha mindez nem lett volna elég, van itt rosszabb is! Szemléltető videó a menstruáció folyamatáról.
A kis petesejt útjára indul a petefészekből, hogy megtermékenyülhessen, de mivel ez nem történik meg, a méhfal megvastagszik, a cuki kis sejtecske pedig rátapad. És itt jön a döbbenet, jönnek a vércseppek és énekelni kezdenek, ürülésükkel viszik magukkal a megvastagodott méhfalat. És, hogy mi lesz a cuki sejtecskével? Kiderül, ha megnézed a filmet. De figyelmeztetnélek, a vércseppek éneke annyira fülbemászó, hogy félő, egész nap ezt fogod dudorászni.

Vállalhatatlan Valentin-napi szerelemesek című sorozatomhoz kattints ide!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!