Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Meglepő előtte-utána bikinis fotó járja a világot

Az észak-karolinai Hannah Foster feltöltött magáról néhány fotó kollázst, és hirtelen a figyelem központjában találta magát. Még a Daily Mail is elvitte a lány Instragramján megjelent rövid sztoriját. 

 

 

A bal oldali kép 45 kg leadása után készült, a jobb oldali pedig nemrégiben Hawaiin, ahol 13 kilóval több van rajta, mint öt évvel ezelőtt.

Hannah felfedi a kép hátterét előttünk, mely örök tanulságul szolgálhat sokunknak.
A bal oldali kép Spanyolországban készült róla akkor, amikor ott  élt, 25 éves korában. Magányos volt, és annak ellenére, hogy akkor kattintották róla, amikor már 45 kilótól szabadult meg, gyűlölte a testét. Boldogtalan és folyton éhes volt. 800 kalóriát engedélyezett magának egy nap, ami igazán feszültté és keserűvé tette. Soha nem engedte meg, hogy lefotózzák.

De ez nem minden. Elmesélte, hogy negyedikes korától fogva voltak testkép zavarai, amit a média adagolt be neki, hamis képeivel és elvárásaival. Gyakorlatilag 10 éves kora óta fogyókúrázott.

Középiskolás korában depresszióval diagnosztizálták, ekkor az orvos gyógyszerekkel kezdte tömni. Majd beköszöntött a pánikbetegség is az életébe. A szorongásra felírt gyógyszerek extrém súlygyarapodáshoz vezettek, folyamatos éhséget okozva. Elkezdődött a jo-jo diéták korszaka, folyamatos súlyingadozással élt 30 éves koráig. 

Nagy nehezen leküzdött magáról 45 kilót és akkor megengedte, hogy lefotózzák. Életében először csinálhattak róla képet engedéllyel. Élete legboldogtalanabb időszakaként emlékszik vissza erre. 
“A bal oldali lány (…) a fogyás ellenére UTÁLTA A TESTÉT. Pusztán a fogyással nem fogod tudni elérni, hogy szeresd önmagad.” – meséli a kék bikinis fotóról Hannah.

Sok munka volt eljutnia arra a pontra, ahol a gyógyulás elkezdődött. Végül egy barátja gondolatai találtak be nála igazán: “A fordulópont az volt, amikor egyszer valakivel beszélgettem arról, mennyire utálom a testem, és erre ő azt mondta: ha másról beszélnél úgy, mint magadról, a legborzasztóbb ember lennél a világon. De te nem a legborzasztóbb vagy – akkor miért bánsz így saját magaddal?”

“Régebben utáltam a napos helyeket, nem is utaztam inkább oda, ahol fürdőruhába kellett volna bújnom. Vagy, ha megtettem, alaposan bugyoláltam magam törülközőkbe, köntösökbe. Takartam magam minden módon. Ha véletlenül fotó készült rólam, csak úgy tartottuk meg, ha annyira túlexponáltam vagy retusáltam, hogy alig látszott a bőröm. Most pedig izgatottan várom életem első “szabad” nyaralását, amikor már nem félek a testemtől.” – meséli a képről Hannah, aki izgatottan készült Hawaii utazására.

“…ekkorra már rájöttem, hogy pár kiló leadásától nem leszek jobb ember, nem fogom szeretni önmagam, és – ami a legfontosabb – nem leszek boldog.” – vallja a lány, aki továbbra is egészségesen igyekszik étkezni és rendszeresen mozog, de már nem sanyargatja a testét-lelkét tovább.

A vakáció utolsó reggelén, ahol végiggondolta hihetetlen mentális átalakulását. “Fantasztikus érzés, hogy végig smink nélkül nyaraltam, nem takargattam magam, bikiniben, sortban, trikóban és nyári ruhákban voltam magassarkú nélkül. Csak a mosolyom volt rajtam, de az végig.”

“Van egy állapot, amelynek eléréséről sok nő álmodozik. Tudom, mert én is erről ábrándoztam. Hogy elérem, és akkor boldog leszek és tökéletes, és az egész életem jobb lesz. Csakhogy ez az állapot nem létezik.”

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!