Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Fogyj oxigénnel, itt az éhezésmentes légzésdiéta!

Manapság, ha fogyókúrázni szeretnénk, diéták tömkelege jön szembe velünk. Nem könnyű feladat megtalálni a számunkra leghatékonyabbat. A hagyományos, koplalós, szétválasztós vagy bizonyos időtartamra szabott fogyókúrákat jól ismerjük már, de az extrém diéták között talán nem vagyunk annyira járatosak.
Egy japán színész, Miki Ryosuke hozta be a köztudatba az úgynevezett LÉGZÉSDIÉTÁT, melyet véletlenül fedezett fel. Néhány hét alatt fogyott 13 kg-ot és veszített 12 centimétert úgy, hogy tulajdonképpen nem is akart. Hátfájása enyhítésére, egy speciális légzőgyakorlatot ajánlott számára orvosa, napi 2-10 percet javasolt csinálni belőle. Ennek “mellékhatásaként” alakult át a teste és tűnt el az összes hasi zsír róla.

 

 

13 dolog, amivel minden testépítő küzd az életében

Szóval, mit szólnál, ha azt mondanám, fogyni éhezés nélkül is könnyedén lehet? És a titok mindössze az oxigénben rejlik? Megfelelő mennyiségű oxigén mellett ugyanis, a szervezet hatékonyabban képes feldolgozni a tápanyagokat, emellett felgyorsul a méreganyagok eltávolításának folyamata is. Minél kevesebb toxin, azaz méreganyag található a szervezetben, annál könnyebb a fogyás. Világos tehát az oxigén és a fogyás kapcsolata. De hogyan juttathatjuk plusz oxigénhez a szervezetünket? Erre a kérdésre törekedett választ nyújtani a légzésdiéta kifejlesztése.  

A konditermek legkreatívabb szerzeteiről készült sorozat első részét itt találod!

MI IS AZ A LÉGZÉSDIÉTA?

A légzésdiéta nem edzés és nem is étrend. A diétát Japánban fejlesztették ki, lényege egy gyakorlat, amit meghatározott ideig, meghatározott módon kell végezni minden nap. A gyakorlat során hosszú be- és kilégzések során juttatunk a szervezetünkbe nagy mennyiségű oxigént. A zsírsejtek oxigénből, szén-dioxidból és hidrogénből állnak. A mély levegővételek által az oxigén eléri a zsírsejteket és elemeire bontja azokat vízre és szénre. Ezáltal képes csökkenteni a zsírsejtek mennyiségét, és ezáltal segít minket a fogyásban.  A Hampton Egyetem kutatása során, jógával kombinálták a légzésdiétát. 60 középiskolás vett részt a kísérletben, 2 csapatra osztották őket. Az első csapat tagjai heti 4 alkalommal jógáztak és mellette légzésgyakorlatokat végeztek 12 hétig. A másik csoport mindennapjain nem változtattak. A jógázó, légzésgyakorlatokat végző csoport tagjai a vizsgálat alatt 2 kg-t fogytak, a másik csoport súlya nem változott.  

A LÉGZÉSDIÉTA MÓDSZERE

A gyakorlat könnyen elvégezhető, nem igényel túl nagy teret.

  • Állj egyenesen, egyik lábad helyezd a másik elé!
  • Testsúlyod helyezd a hátsó lábadra, feneked feszítsd meg!
  • Vegyél mély levegőt 3 másodpercen keresztül, közben emeld karjaidat a fejed fölé!
  • Ezután hosszan fújd ki a levegőt és engedd le a karjaidat, feszítsd meg a testedet, mindezt 7 másodpercen keresztül.

Végezd a gyakorlatot naponta! Napi 2 perc légzésgyakorlat mellett az egészséges étkezés és a rendszeres sport hamar kedvező eredményhez vezet. (Angolul itt!)  

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!