Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

30 Albert Einstein idézet, amely tágítani fogja a tudatodat

Albert Einstein egy olyan elméleti fizikus volt, aki nagy befolyást gyakorolt a tudományra, miután kifejlesztette az általános és a speciális relativitás-elméletet. Miután 1921-ben Nobel-díjat kapott, Einstein a tudománytörténetet leginkább befolyásoló személyek közé írta be magát.

 

 

De nem csupán tudományos eredményeiről volt híres, hanem szellemességéről, sejtéseiről és életfilozófiájáról is. Kerek egészet alkotó éleselméjűsége nyomot hagyott az emberiségen, s néhány idézetét a mai napig is a leginkább inspiráló, tudatmegnyitó és bátorító idézetek között tartunk számot. Mondanom sem kell, hogy nagyszerű humorérzékkel állt minden témához.
Nem véletlenül választotta a Time Magazin 1999-ben, az Évszázad Emberévé.

Albert Einstein szerint az ember, a tudatosság optikai illúziójától szenved. 
Rágd meg ezt a mondatot jól! 

Bizony, a gondolatok és az érzések végtelenül különállóak! Szerinte a legszebb ajándék amit megtapasztalhatunk, az a rejtély. Ez a tudomány és a művészet kiindulópontja is. Az, aki csak a külvilágra figyel kifelé, saját érzelmei pedig idegenek a maga számára, aki nem tud szünetet tartva rácsodálkozni dolgokra, vagy már semmi sem tölti el bámulattal, annyira jó, mint egy halott: a szemei csukva vannak!

30 örökérvényű gondolatot válogatottam össze tőle, melyek hozzátesznek a napodhoz. 
(Kattints a képekre az idézetek felfedéséhez!)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!