Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

300 forintért lakásod lehet Róma és Nápoly között, egy mesés falucskában!

Az olaszországi Lazio tartományban fekvő Patrica falucskában mindössze 3160 ember él.  Lucio Fiordalisio polgármester facebook üzenetben toborozza a jövőbeli lakókat. 

 

 

450 méterrel a tengerszint felett, gyönyörű panorámával a környező településekre, most a tiéd lehet valamelyik lakása.

Mivel az elnéptelenedés fenyegeti, nagyon szeretnék, ha sokan csatlakoznának a kezdeményezéshez. Az új lakókat festői környezet fogadja majd az óvárosban, no meg egy polgármester, aki tök menőn néz ki a kis videófilmben. 

Már nagyon sok város vezető használta ezt a módszert, lakásokat, házakat sőt Toszkánában gyárakat is adtak el ilyen jelképes áron, Patrica polgármestere tovább ment egy facebook videónál, az első, aki regisztrálva van Angliában is.

Egy szegény város megcsinálta a lehetetlent, nem hiszed el! – Kattints ide!

Videójában elmagyarázza a közigazgatási rendszerüket és elmondja, hogy vizsgálataik alapján 38 épület van elhanyagolt állapotban, ezért a város úgy döntött, hogy összefognak és helyreállítják azokat. Bárkinek, aki részt vesz ebben, biztosítják a 3 év adókedvezményt és mindenben támogatják.

Itt van tehát a példa, hogyan képes az intelligens politika a jövőbe nézni és segíteni állampolgárait. Ez a módszer nagyszerű befektetés a jövőre nézve, hiszen az odaköltöző érdeke is lesz a falucska szépítése, és a turizmus fejlesztése. 

Addig is, míg álmodozol rajta, nézd meg az egyik kedvenc filmemet, hogy magadba szívd Itália csodás hangulatát 😉

Szerző: Gini Papp – Zacc

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!