Nem vagyok gasztroblogger, de ez olyan oltári klassz, hogy feldobom ide a húsvét ürügyén. Mert ugye ha húsvét, akkor tojás – na meg sonka ugyi? -.
Ha bírod a babra munkákat, aminek a végén remekmű kerül az asztalra, állj neki, hajrá! Aztán söpörd be a dicséreteket!
Hozzávalók 10 tojáshoz:
10 db tojás héja!
1 piros pritamin paprika
Zöld levélkék – pl. petrezselyem, zellerlevél, apróra vágott zellerszál (esetleg kompromisszumként zöldborsó), zöld kapor – ízlés szerint
30 dkg főtt sonka(vagy bármilyen főtt hús)
Só, őrölt bors
20 gramm zselatin
1-2 dl húsleves lé ( ha más nincs, akkor húsleveskockából elkészítve )
Tojáshéjak előkészítése :
A 10 tojást alaposan megmossuk, szikkasztjuk (szárítjuk), majd kb. 2 cm átmérőjű lyukat készítünk óvatosan a tojások tetején.
Itt távolítjuk el a tartalmukat (természetesen felhasználjuk máshoz), majd jól kiöblítjük az üres héjat, és lefelé fordítva kicsöpögtetjük.
Tojástartóba helyezzük őket, a lyukkal felfelé.
A zselatint 30 ml vízben 10-15 percet áztatjuk, majd a tűzön addig főzzük, míg fel nem olvad, majd hozzáöntjük a húsleveshez –> kész az aszpikunk.
A sonkát, a pritamin paprikát, a választott zöld-féléket apróra vágjuk, és fűszerezzük.
1 zöld levélkét rakunk a tojás aljára.
Ráhalmozzuk a keveréket, majdnem a lyukak szájáig, majd feltöltjük a zselatinos húslevessel.
Legalább 1 napra hűtőbe rakjuk, majd óvatosan meghámozva, akár piros tojásokkal vegyesen adjuk asztalra!
Ha elkészült a remekműved, oszd meg velünk is a fotóját!
Szerző: Gini Papp – Zacc
Forrás:Új Tündérkert Étterem
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: