Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Afrika csúcsára mászott lábak nélkül! (videó)

Ő itt Spencer West, akinek 5 éves korában mindkét lábát amputálták medencéből, ennek ellenére megmászta a Kilimandzsárót!

 

 

5

5

A 31 éves torontói férfi kerekesszékkel közlekedik, de a – számomra – legyőzhetetlennek látszó hegyet gyakorlatilag csak kézzel mászta meg. Egy éven át keményen edzette a karjait erre a kalandra.

1

Lábaival nem vesztette el a magába vetett hitét és kitartását. 7 nap alatt valósította meg élete legnagyobb álmát, és hódította meg Afrika legmagasabb csúcsát, az ötezer méter felett fekvő Kilimandzsáró csúcsát!

3

Bár az amputációt követően az orvosok igyekeztek elvenni a lelkierejét azzal, hogy azt hajtogatták készüljön fel arra, nem lesz egyenrangú tagja a társadalomnak, nem lesz képes teljes életet élni, szeretnék én csak fele ennyire céltudatos és szorgalmas lenni.

5

Afrika legmagasabb csúcsát nemcsak azért mászta meg, mert próbára akarta tenni magát, hanem, hogy példát mutasson és buzdítsa az embereket, ne tartsanak akadálynak semmit az életben!

5 6

Hétnapos útja során több mint 470 ezer dollárnyi adományt gyűjtött össze az afrikai gyerekek megsegítésére!

7 8

Könnyek szöktek a szemembe, amikor felértem a csúcsra. Nem tudom szavakba önteni, mennyire csodálatos érzés volt, amikor ott fent voltam. Nem hittem el, hogy ez velem történik. A tenyerem vérzett, megannyi vízhólyag éktelenkedett rajta, halálosan fáradt és iszonyatosan szomjas voltam, de eszméletlenül boldog – mondta Spencer, aki nem álmodta az életet, hanem megélte az álmait.

Ha Téged is lelkesített Spencer, oszd meg, rázzon fel még sokakat az Ő példája!

Szerző: Gini Papp – Zacc

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!