Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Nico Calabria, az egy lábú focista bomba gólja! (videó)

Nico Calabria egy lábbal született csupán, de ez nem akadályozta meg abban, hogy szerelembe essen a sporttal. Mint minden hozzá hasonló, törekvő gyerek, aki nem úgy van kezelve, mint egy fogyatékos, hanem mintha minden végtagja a helyén lenne, Nico sem hitte magáról soha, hogy Ő kevesebb lenne, illetve nem érhetne el bármit, amiről álmodik. Igy történt meg az is, hogy a fiú 13 éves korában, a Kilimanjaro tetejére mászva tekintett le elégedetten a világra.

 

 

4
A 13 éves fiú Ellen Degeneres érdeklődését is kivívta, és show műsorában mesélt arról, hogyan volt képes jobb lába nélkül erre a teljesítményre.

A bátor tini elmondta, hogy a forradalmi expedíció jótékonysági céllal történt, amivel biztosította a Guiness helyét, és 100.000 $-t gyűjtött, amiből kerekesszékeket szállítanak a Tanzánia-i mozgássérülteknek. “A levegő nagyon fárasztó volt, 5 és fél napon keresztül csak felfelé mentünk, ez a ‘nagykorúvá válás útja volt’, mint minden Calabria gyereknek a családban, 13 évesen.” – meséli Nico. “Volt, hogy -40 fokos volt a hőmérséklet a hegyen, lassan kellett felfelé mennünk, és vigyáznunk kellett, hogy ne jöjjünk le túl gyorsan. Apámmal együtt teljesen őrültek vagyunk, de megcsináltuk.”

4

Nico lehetne egy fogyatékkal élő tini amerikában, de Ő “úgy döntött'”, hogy átlagon felüli dolgokat csinál

A srác a futballban találta meg a legnagyobb örömét, és a Concord-Carlise középiskola tanulójaként a focicsapat teljes értékű tagjává vált. Ha ez nem lenne elég, az egyetemi birkózó csapat társ-kapitánya is, mivel leigazolt birkózó! Ezen kívül focizik a Nemzeti Amputáltak Focicsapatában is, ahol háborús veteránokkal játszik együtt.

4 4 4 4 4 4

A Massachusetts-i középiskola birkózója, és futballistája, Nico Calabria, epikus góljával hívta fel magára a figyelmet világszerte 

A vírus videóban, melyre eddig több mint 1.700.000 ember volt kíváncsi, Nico olyan gólt lő, amitől leesik az ember álla!

A most 18 éves fiúról azt mondták szülei amikor megszületett: “Úgy neveljük fel, hogy teljesen átlagos életet tudjon majd élni!”, de Nico másképp döntött. Egy teljesen átlagon felüli életről álmodott, és ezt meg is valósította.

Szerző: Gini Papp – Zacc
Forrás

Ha tetszett Nico története oszd meg, és kattints át Spencer Westhez , aki szintén Afrika csúcsára mászott, de lábak nélkül!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!