Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Betegek ezreit inspirálta a bélfekélyes férfi, aki nem félt a betegségétől!

Blake Beckford 17 éves volt, amikor a fitness ipar felé fordult, hitte hogy táplálkozás tudománnyal és edzőséggel fog foglalkozni egész életében. 19 éves korában észrevette, hogy valami nincs rendben, folyamatosan fogyott és az izomzatából is vesztett. Megpróbált edzésre menni, de nem volt ereje hozzá. Először nem tudta mi áll ennek a krónikus fáradtságnak a hátterében, ezért felkereste az orvost. Krónikus bélbetegséget diagnosztizáltak nála. Gyógyszereket kezdett el szedni és még nagyobb figyelmet szentelt annak, hogy mely ételek okoznak a szokottnál is nagyobb fájdalmakat neki. Ahogy az állapota rosszabbodott, alig volt képes megenni már bármit is, és a bélfekély egyik mellékhatásával, a folyamatosan fellángoló, erős fájdalmakkal is megtanult együtt élni. A komoly mennyiségű gyógyszer ellenére is gyengült, ezért 2003-ban – egy extrém fájdalom után – felvették a kórházba, majd közölték vele, hogy nincs más lehetőség, műtétet javasolnak. Nem is akármilyet, kivezetik a vékonybelet a hasfalán és sztómát kap, azaz egy zacskót, amibe a salakanyag távozhat.

 

 

1

Hat hétig volt ágyhoz kötve, és 19 kg-ot vesztett súlyából. Az orvosok azt mondták, soha többé nem lesz képes komoly fizikai munkát végezni. Ez volt a legkeményebb csapás Blake számára, aki arról álmodott, hogy fitness versenyeken fog szerepelni. Mivel az ételek felszívódása nem tette lehetővé, hogy izmot építsen szinte esélytelennek tűnt, hogy valamikor is fitness alkata lehessen. 10 év szenvedés jött ezután. Naponta vagy 20-szor kellett wc-re mennie, folyton fáradt és elgyötört volt, fájdalmai sem enyhültek. Kis célokat tervezett be, hosszabb sétákat, több munkát igénylő feladatokat.
Tavaly októberben, minden figyelmeztetés ellenére is elkezdte a jógát és a pilatest. Mivel a torna nyomást gyakorolt a hasfalra is, nagyon óvatosan és körültekintően csinált mindent. A kolosztómiás zacskót hermetikusan lezárta és egy csésze alakú tárgyat rakott elé. Blake szerint a fontos az, hogy a legkisebb fájdalomra is reagáljon az ember, és hagyja abba. Könnyű gyakorlatokat végezzen és összhangban legyen a testével. Ebből a szelíd kezdetből a teste kezdett alakot ölteni és erősödni. Ekkor elhatározta, hogy megpróbálja konditermi edzéseket. Ez egy ileostomián átesett ember számára elvileg – az orvosok szerint – lehetetlen!
Egy év kemény munka következett edzőteremben, amire Blake teste és lelke(!) gyakorlatilag azonnal reagált, mert megszűntek a mindennapos fájdalmak! Hogy mit ért el ezzel?

1

Blake tudatossága beteg emberek ezreit inspirálja, akik Twitterén követik és tanácsokat kérnek tőle.
A férfi gyakorlatilag bepancsolt a reménytől megfosztani kívánó orvostudománynak egy brutális nagyot.
Soha ne hidd el a “halálos diagnózist”, hiszen minden a fejedben dől el!

Szerző: Gini Papp – Zacc
Blake Beckford

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!