Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Dolgozz a párkapcsolatodon, mielőtt végleg a sarokba dobod! (videó)

Egyszer már elváltam. Az ilyesmi soha nem egy ember ‘hibája’, én éppen úgy elszúrtam a dolgokat, ahogyan Ő. Mondjuk inkább, nem adtunk esélyt a folytatásnak. Nem bánom. Soha nem bánom meg a döntéseimet, csak igyekszem tanulni belőlük.
Ettől függetlenül, amikor ilyen kisfilmeket látok, mélyen elgondolkodom magamról. A jelenlegi kapcsolatomról is.

Szinte törvényszerű, hogy az első két évben brutálisan jól működik a kémia – ha igazi szerelemről beszélünk -, amikor legszívesebben felfalnád a másikat, hogy örökké veled legyen. Aztán ha nem tartjátok fent az izgalmat, a szenvedélyt, ha kicsit beengeditek a szürke hétköznapokat szüremleni a rózsaszín kuckótokba, hát bizony fennáll a veszélye annak, hogy lepunnyadtok, és már nem akartok dolgozni azért, hogy ugyanúgy lángoljon, ahogy a kezdetekkor.  A házasság belustíthat, no és a gyerek születése, még inkább.
Ne szépítsük, ha nem vagyunk résen, szép lassan átveszi a szerelem helyét a szeretet, a közös feladatok rutinszerű végzése, majd a közöny, amikor már tényleg pusztító unalom rágja be magát a kapcsolatba.
Itt még mindig észbe lehet kapni, és ha megfelelően működik a kommunikáció (alap!), akkor stratégiát kidolgozni annak érdekében, hogy vérfrissítést hajtsunk végre a rendszeren. A szerelem egy izom. Az csak mese habbal, hogy edzés nélkül is működik. Meg kell érte dolgozni!

 

 

Persze vannak borúsabb napok, amikor képesek lennénk azonnal válni, és kibírhatatlannak tartunk minden egyes percet a társunk mellett. Amikor azonnal bőröndbe vágnánk a túlélő készletünket és rohannánk fejvesztve, messzire, minél távolabb. Amikor habozás nélkül az orra alá tolnánk a válóperi nyilatkozatot, hogy haladéktalanul írja alá. STOP! A vészcsengő szólaljon meg a fejedben, ha itt tartasz… Valóban érdemes azonnal felrúgni a felépített közös életeteket? Talán évtizedek vannak mögöttetek és gyerekek. Érdemes?
A következő kisfilm egy lehetséges alternatívát mutat megoldásként. A filmben szereplő férfi bizony betolja asszonya elé a nyilatkozatot és vár. A feleség – látványosan – nem tart ott… Egy dolgot kér cserébe az aláírásáért, még pedig azt, hogy egy hónapon keresztül, mindennap találkozzon vele a férje és tartsa a karjában.

2

Jól kidolgozott terv szerint hívja ‘randira’ pontosan azokra a helyekre, ahol fontos dolgok történtek velük. Az első csók, az első “szeretlek” kimondása, a gyűrű átadása… Minden alkalommal csak egy ölelés… A nő, végül ott adja át a válási papírt – aláírva -, ahol először egymásba botlottak, és szerelembe estek egymással.
Nézd meg mit indíthat be egy emberben, ha ezeket az emlékeket “felszaggatja magában”.

A férfi már egyáltalán nem biztos a döntésében, és randira hívja a nőt: “Holnap is tarthatlak a karomban?”

Senki sem mondja, hogy könnyű együtt élni valakivel, sőt! De ne adjuk fel ilyen egyszerűen… Dolgozzunk meg érte előbb.
A következő film egy hosszabb lélegzetvételű történet, de pontról-pontra végigvezet a módszeren, egy másfajta megközelítésből. 

Tűzálló házasság:

Tűzálló from John on Vimeo.

Ha túl leszel a filmeken, talán újra mérlegeled, hogy érdemes-e még egy esélyt adnod a kapcsolatotoknak…

Szerző: Gini Papp – Zacc

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!