Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Hősként ünneplik a szikh férfit, aki levette a turbánját, hogy segítsen (videó)

A ‘Szikhizmus’ az egyetlen vallás a világon, amely előírja követői részére a kötelező turbán viseletet. Jelenleg mintegy 20 millió szikh él a világon, akiknek többsége Punjab tartományban van, Indiában. A 2011-es népszámlálás 432.000 szikhet számolt az Egyesült Királyságban. Ez egy monoteista vallás, azaz egy Istenben hisznek. A szikh férfiak és nők nem vágatják a hajukat, turbánjuk szimbolizálja a fegyelmet, integritást, alázatot és spiritualitást. Testük részévé válik, csak a lakásuk falain belül válnak meg tőle, intim környezetben. Akkor is leginkább a hajmosás idejére. 2009-ben – az Egyesült Királyságban – egy szikh rendőr beperelte kollégáit, akik megfosztották turbánjától a kiképzés idejére, noha ő megtagadta azt. A munkaügyi bíróságon azt mondta, hogy megalázták, az intézkedésük miatt pánikrohamot szenvedett el, és magas vérnyomása lett. 12,600  £  kártérítést ítéltek meg neki. Két évvel ezelőtt pedig egy szikh szupermarket dolgozó – Staffordshire-ben – arról beszélt, hogy saját közössége is elkerülte attól fogva, hogy valaki viccből letépte fejéről a turbánját. Ezeket figyelembe véve olvasd a következő beszámolót, ami Új-Zélandon történt.

 

 

1

A 22 éves indiai Harman Singh közgazdaságot tanul Új-Zélandon, Aucklandben. Az utóbbi napokban az egész ország megismerte a nevét: azzal került be a hírekbe, hogy a turbánjával segített egy öt éves kisfiún, akin hiába próbáltak segíteni a mentők kiérkezéséig, mert annyira vérzett, a május 15-i balesetekor –írja a Daily Mail. 

1

A döntésével Singh szinte nemzeti hős lett Új-Zélandon, főleg, hogy utána meg is látogatta a megsérült fiút a kórházban, vitt neki lufit és egy üdvözlőkártyát. A fiú szülei rengetegszer köszönetet mondtak neki, és a Facebookon is ezrével érkeztek a kommentárok.

1

A történet azonban ezzel még nem ért véget: a helyi One News hírcsatorna a férfi otthonában forgatott, az összeállításban pedig látható volt, hogy Singh egy matracon alszik, és olcsó műanyag kerti bútorok vannak a lakásában.

A csatorna ezért felkereste a Big Save Furniture nevű bútoráruházat, amely készségesen adott bútort Singhnek ingyen. Ágyat, ülőgarnitúrát, dohányzóasztalt kapott a férfi, aki csak annyit tudott mondani, hogy “köszönöm, nagyon boldog vagyok”, majd elsírta magát. Amikor összeszedte magát, hozzátette: ez volt élete legnagyobb meglepetése, a tavaly elhunyt apja pedig büszke lenne rá, ha látná.

 

 

Mint egy népmesében. Az emberséges, a jó, mindig elnyeri méltó jutalmát.

Szerző: Gini Papp – Zacc

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!